Τουρκία: Προ των πυλών η άσκηση «Γαλάζια Πατρίδα»

Θ. Τσακίρης: Η Τουρκία έχει αυτοαπομονωθεί

Η Άγκυρα είναι έτοιμη να αλώσει θάλασσες και να σχίσει τους αιθέρες. Η άσκηση "Γαλάζια Πατρίδα" βρίσκεται προ των πυλών με τον Ερντογάν να κάνει επίδειξη της ηγεμονικής πολιτικής του από τις 27 μέχρι τις 8 Μαρτίου. Ακόμη και γραμματόσημο με την άσκηση κυκλοφορεί.

Δείτε όλο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του STAR CHANNEL εδώ.

" Λόγω της πολιτικής της η οποία είναι πολιτική αναθεωρητική και ιμπεριαλιστική έχει αυτοπομονωθεί από όλους τους υπόλοιπους. Έχει προκαλέσει ουσιαστικές αντισυσπειρώσεις εναντίον της πολιτικής της η οποία θεωρεί την Ανατολική Μεσόγειο στο βόρειο τμήμα της ως τουρκική υφαλοκρηπίδα το οποίο δεν έχει καμία βάση στο διεθνές δίκαιο" δήλωσε ο Θ. Τσακίρης, Επίκουρος καθηγητής γεωπολιτικής, Πανεπιστημίου Λευκωσίας.

Εν αναμονή των ανακοινώσεων EXXON MOBIL

Με κομμένη την ανάσα η Τουρκία περιμένει την ανακοίνωση της EXXON MOBIL που όπως όλα δείχνουν η μεγάλη ποσότητα κοιτάσματος που κρύβει το οικόπεδο 10, θα προκαλέσει ακόμη μεγαλύτερες εντάσεις και λεονταρισμούς από την πλευρά Erdogan.

Tσελίκ: Απειλές προς την Ελλάδα

“Θα απαντήσουμε με τον πιο σκληρό τρόπο στην Ελλάδα και ‘νότια Κύπρο’ που προσπαθούν να αμφισβητήσουν τα δικαιώματα της ‘Τουρκικής Δημοκρατίας της Βόρειας Κύπρου’ και της Τουρκίας” ανέφερε ο εκπρόσωπος ΑΚΡ, Ομέρ Τσελίκ. 

Από την άλλη πλευρά, ο Τούρκος Υπουργός Εξωτερικών, Τσαβούσογλου προσπαθεί να ρίξει τους τόνους λέγοντας ότι ναι μεν η Τουρκία θα υπερασπιστεί τα δικαιώματά της σε Αιγαίο και Ανατολική Μεσόγειο αλλά αυτό που επιθυμεί είναι ειρήνη στην περιοχή.

Γ. Γρηγοριάδης: Η ένταση μπορεί να αποτρέψει επενδύσεις

" Ανεξάρτητα από το εάν η Τουρκία έχει δίκιο ή άδικο στις απόψεις της, μπορεί να δημιουργήσει ένταση η οποία μπορεί να αποτρέψει τις επενδύσεις στην περιοχή" δήλωσε ο Γιάννης Γρηγοριάδης, αναπληρωτής καθηγητής πολιτικής επιστήμης του Πανεπιστημίου Μπίλκεντ, Άγκυρα.

Μικροί γενίτσαροι υποδέχονται τον Εrdogan

Το ένα μάτι του Τούρκου προέδρου ωστόσο παραμένει στις δημοτικές εκλογές του Μαρτίου. Στη Μάνισα, παιδιά ντυμένα γενίτσαροι χτυπούν τα τύμπανα και δίνουν παράσταση προς τιμήν του.

HΠΑ: Με κομμένα φτερά φεύγει ο Ακάρ

Για να γίνει αυτό όμως η Ουάσιγκτον εμμένει στο πάγωμα της αγοράς των ρωσικών S400 αναγκάζοντας τον Χουλουσί Ακάρ να φύγει με κομμένα φτερά.

Ωστόσο, Τουρκία και Ηνωμένες Πολιτείες συμφώνησαν στο συριακό ότι δε θα μείνει κανένα κενό στην ενδιάμεση κατάσταση μετά την αποχώρηση των αμερικανικών στρατευμάτων.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top