Παρίσι: Μακραίνει η λίστα των νεκρών από τη φωτιά - Συνελήφθη μια γυναίκα

Δέκα νεκροί και 36 οι τραυματίες

Στους δέκα έφτασαν οι νεκροί από τη φωτιά που ξέσπασε το πρωί της Τρίτης σε πολυκατοικία στο στο 16ο διαμέρισμα του Παρισιού, ενώ σύμφωνα με την εισαγγελία συνελήφθη μια ένοικος του κτιρίου, ως ύποπτη για εμπρησμό. 

«Ένα άτομο συνελήφθη, πρόκειται για μία γυναίκα, και αυτή έχει τεθεί προσωρινά υπό κράτηση», δήλωσε ο εισαγγελέας του Παρισιού Ρεμί Ετζ, διευκρινίζοντας ότι πρόκειται για «κάτοικο» του κτιρίου. Ο ίδιος πρόσθεσε ότι άρχισε έρευνα για «εκούσια καταστροφή με εμπρησμό που προκάλεσε θανάτους», και ότι αυτή ανατέθηκε στην υπηρεσία δίωξης κοινού εγκλήματος.

Περίπου 200 πυροσβέστες έσπευσαν στο σημείο και κατάφεραν να θέσουν υπό έλεγχο τη φωτιά στις 06:00 το πρωί, ενώ δεν αποκλείεται ο αριθμός των νεκρών να αυξηθεί. 

Η φωτιά ξέσπασε στον έβδομο και όγδοο όροφο της πολυκατοικίας από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία - φωτογραφία: AP Images/Paris Fire Dept. 

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες 36 άνθρωποι έχουν τραυματιστεί, ανάμεσά τους τρεις πυροσβέστες. Εκφράζονται επίσης φόβοι για εγκλωβισμένους στους πάνω ορόφους της πολυκατοικίας. 

Η φωτιά, σύμφωνα με την πυροσβεστική ξεκίνησε περίπου στη 01:00 τα ξημερώματα από τον έβδομο και τον όγδοο όροφο της πολυκατοικίας, χωρίς όμως ακόμα να έχει γίνει γνωστή η αιτία. 

Οι πυροσβέστες κατέβαλλαν υπεράνθρωπες προσπάθειες για να σώσουν τους ενοίκους της πολυκατοικίας - φωτογραφία: AP Images/Paris Fire Dept.

Στις 02:30 (03:30 ώρα Ελλάδας) οι πυροσβέστες κατάφεραν να απομακρύνουν όλους τους κατοίκους από το ακίνητο, στην οδό Ερλανζέ, ενώ εκκενώθηκαν και γειτονικές κατοικίες. 

Επτά άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, ενώ 28 τραυματίστηκαν, ανάμεσά τους και πολλοί πυροσβέστες - φωτογραφία: AP Images/Paris Fire Dept.

Αρκετοί ένοικοι είχαν φτάσει στη στέγη της πολυκατοικίας για να σωθούν με τους πυροσβέστες να περιγράφουν δραματικές σκηνές. Κάποιοι μάλιστα πηδούσαν στις ταράτσες των διπλανών κτιρίων σε μία προσπάθεια να γλιτώσουν από τον καπνό. Οι φλόγες είχαν τυλίξει ολόκληρο το κτίριο και οι προσπάθειες διάσωσης των κατοίκων ήταν υπεράνθρωπες. 

Τα γαλλικά ΜΜΕ κάνουν λόγο για πρωτοφανή τραγωδία σε ένα από τα πιο τουριστικά μέρη του Παρισιού - φωτογραφία: AP Images/Paris Fire Dept.

Το 16ο διαμέρισμα είναι από τα πιο τουριστικά σημεία στο Παρίσι. Εκεί βρίσκονται το φημισμένο Τροκαντερό με θέα στον Πύργο του Άιφελ, το γήπεδο της Παρί Σεν Ζερμέν και το Δάσος της Βουλώνης.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top