Πρωτοφανές: Απαγορεύουν στους πολίτες να βγάζουν βόλτα τα σκυλιά τους

Επειδή δημιουργούν «φόβο και αγωνία»

τεχερανη σκυλια

Όσοι ζουν στην Τεχεράνη και έχουν κατοικίδια σκυλιά, από εδώ και στο εξής δε θα μπορούν να τα βγάζουν βόλτα σε δημόσιους χώρους γιατί το απαγορεύει το… κράτος!

Η πρωτεύουσα του Ιράν, εδώ και καιρό έχει ξεκινήσει επίσημη… «καμπάνια», προκειμένου να αποθαρρύνει την ιδιοκτησία των κατοικίδιων ζώων.

Ο αρχηγός της αστυνομίας της Τεχεράνης, Hossein Rahimi, δήλωσε στο πρακτορείο ειδήσεων του Young Journalists Club,  πως «λάβαμε άδεια από την εισαγγελική αρχή της Τεχεράνης, να πάρουμε μέτρα εναντίον όσων περπατούν με σκυλιά σε δημόσιους χώρους, όπως πάρκα».

Όπως εξήγησε, η απαγόρευση οφείλεται στο γεγονός ότι «τα σκυλιά δημιουργούν φόβο και άγχος» μεταξύ των πολιτών.

Σαν να μην έφταναν τα παραπάνω «δρακόντεια» μέτρα, οι αρχές της Τεχεράνης αποφάσισαν να απαγορεύσουν τα σκυλιά και μέσα στα αυτοκίνητα!

«Είναι παράνομο να μεταφέρονται με το αυτοκίνητο και αν παρατηρηθεί κάτι τέτοιο, θα λαμβάνονται σοβαρά αστυνομικά μέτρα εναντίον των ιδιοκτητών», πρόσθεσε ο αρχηγός της αστυνομίας της Τεχεράνης.

Τι συμβαίνει με τα κατοικίδια στο Ιράν

Το να έχεις σκυλιά ως κατοικίδια και να τα βγάζεις βόλτα σε δημόσιο χώρο, ήταν αμφιλεγόμενο από το 1979 μετά την ισλαμική επανάσταση στο Ιράν. Πολλές φορές, οι αρχές προχωρούσαν ακόμα και σε κατασχέσεις κατοικιδίων.

Οι ισλαμικές αρχές θεωρούν τα σκυλιά «ακάθαρτα», ενώ πιστεύουν πως το να είναι κανείς ιδιοκτήτης σκύλου, αποτελεί σύμβολο προδυτικής πολιτικής της εκδιωγμένης μοναρχίας.

Το 2010 ο Υπουργός Κουλτούρας και ισλαμικής καθοδήγησης, είχε απαγορεύσει στα ΜΜΕ οποιεσδήποτε διαφημίσεις για σκυλιά ή για προϊόντα που σχετίζονται με κατοικίδια, ενώ πριν πέντε χρόνια υπήρχε πίεση στη βουλή να καθιερωθούν πρόστιμα σε όσους περπατούσαν με τα σκυλιά τους σε δημόσιους χώρους.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top