Κρίστιαν Πούλισιτς: Θα είναι το γούρι της Τσέλσι στη σεζόν 2019-20;

Η Τσέλσι κατέβαλε 73 εκατομμύρια δολάρια στη Μπορούσια Ντόρτμουντ

Κρίστιαν Πούλισιτς

Στο πλαίσιο της μεταγραφικής περιόδου του Ιανουαρίου, η Τσέλσι κατέβαλε 73 εκατομμύρια δολάρια στη Μπορούσια Ντόρτμουντ για να ολοκληρώσει τη μεταγραφή του Κρίστιαν Πούλισιτς. Έτσι, ο 20χρονος έγινε ο πιο ακριβοπληρωμένος Αμερικανός παίκτης στην ιστορία.

Η μετάβαση στην Πρέμιερ Λιγκ «ήταν πάντα το όνειρο του Κρίστιαν», όπως ανέφερε ο τεχνικός διευθυντής της Ντόρτμουντ, Μίκαελ Τσορκ. Ωστόσο ο Πούλισιτς θα περιμένει ακόμα έξι μήνες  προτού αναχωρήσει για την ομάδα του Μαουρίτσιο Σάρι, αφού πρέπει να παραμείνει ως δανεικός στην κορυφαία ομάδα της Μπουντεσλίγκα για το υπόλοιπο αυτής της σεζόν. Μάλιστα, ο Αμερικανός επιθετικός έχει δηλώσει ότι παλιότερα υποστήριζε τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και θαύμαζε τον Ρούνεϊ.

Η ευκαιρία που δόθηκε στον Κρίστιαν Πούλισιτς να υπογράψει για έναν «θρυλικό σύλλογο» όπως η Τσέλσι, χαρακτηρίστηκε από τον ίδιο ως «προνόμιο», αναφέροντας συγκεκριμένα ότι ανυπομονούσε να συνεισφέρει «σε μια ομάδα με παίκτες παγκόσμιας κλάσης».

Σε μια εγκάρδια ανάρτησή του στο Twitter, ο 20χρονος ευχαρίστησε τον γερμανικό σύλλογο για τις ευκαιρίες που του προσέφερε από τότε που πρωτοπήγε ως «ένας ενθουσιασμένος, πολύ νευρικός αλλά εξαιρετικά περήφανος 16χρονος από τη μικρή αμερικανική πόλη του Χέρσι». Συνέχισε λέγοντας ότι ήταν ένα όνειρο που πραγματοποιήθηκε και τιμή του που φόρεσε τη φανέλα του συλλόγου και βίωσε την υποστήριξη των οπαδών της Ντόρτμουντ. Απευθυνόμενος στους οπαδούς, έγραψε ότι δεν χρειάζεται να αμφιβάλλουν για το «πάθος, την αποφασιστικότητά και τη δέσμευσή του να δώσει το 110%» μέχρι το τέλος της σεζόν, καθώς η Ντόρτμουντ προσπαθεί να κερδίσει τον πρώτο τίτλο πρωταθλήματος από το 2013.

Ωστόσο, πρόσφατα ο Αμερικανός επιθετικός είχε καταστήσει σαφές τόσο στον Τσορκ όσο και στον διευθύνοντα σύμβουλο της Ντόρτμουντ, Χανς Γιόακιμ Βάτσκε, ότι δεν είχε την πρόθεση να παρατείνει τη σύμβασή του - που έληγε το 2020 – με τη γερμανική ομάδα. Αντιθέτως, επιθυμούσε να μετακομίσει στην Αγγλία, κάτι που σύμφωνα με τον Τσορκ, σχετίζεται περισσότερο με το «αμερικανικό του υπόβαθρο». «Σε αυτό το πλαίσιο, αποφασίσαμε να δεχτούμε μια εξαιρετικά προσοδοφόρα προσφορά από την Τσέλσι», δήλωσε ο τεχνικός διευθυντής της Ντόρτμουντ.

Με το τίμημα που κατέβαλε η Τσέλσι για την απόκτηση του, ο Πούλισιτς γίνεται ο τρίτος πιο ακριβός παίκτης στην ιστορία της Τσέλσι και ο τρίτος πιο ακριβός παίκτης που αγοράστηκε ποτέ από ομάδα της Μπουντεσλίγκα.

Προφανώς, το συγκεκριμένο γεγονός αποτελεί επιτυχία για τη Ντόρτμουντ, δεδομένου ότι ο Πούλισιτς έπαιξε σε πέντε μόλις παιχνίδια αυτή τη σεζόν - έχοντας ανακάμψει από τραυματισμό – δίνοντας τη ευκαιρία στους δύο νεαρούς εξτρέμ Τζέιντον Σάντσο και Γιάκομπ Μπρουν Λάρσεν, να ξεχωρίσουν, όπως αναφέρει το αφιέρωμα της bwin στον αγώνα Μονακό - Ντόρτμουντ. Βέβαια, ο Αμερικανός έπαιξε σχεδόν σε όλους τους αγώνες της Ντόρτμουντ  για τη φάση των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ, ενώ η γερμανική ομάδα προκρίθηκε με ευκολία στους 16 της διοργάνωσης.

Η άφιξη του Πούλισιτς στην Τσέλσι είναι πιθανό να σηματοδοτήσει την αποχώρηση του Γουίλιαμ ή και του Λεντέσμα, παρά το γεγονός ότι ο Σάρι βασίζεται και στους δύο προκειμένου να παίξει για πρώτη φορά στο Τσάμπιονς Λιγκ ως επικεφαλής της ομάδας του Στάμφορντ Μπριτζ. Πάντως, η πολιτική της Τσέλσι είναι να μην προσφέρει μακροπρόθεσμα συμβόλαια σε παίκτες που πλησιάζουν στο τέλος της σταδιοδρομίας τους, οπότε η θητεία των τριαντάρηδων Γουίλιαμ και Λεντέσμα στην αγγλική ομάδα λήγει εκτός απροόπτου το 2020. Και παρότι ο Πούλισιτς δεν προορίζεται να αντικαταστήσει κανέναν από τους δύο, η άφιξή του υποδηλώνει ότι η Τσέλσι αρχίζει να υλοποιεί ένα μακρόπνοο σχέδιο ανανέωσης της ομάδας, προκειμένου να καταφέρει να ανέβει στο επίπεδο της Μάντσεστερ Σίτι και της Λίβερπουλ.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top