"Έσωσαν" την Τερέζα Μέι - Καταψήφισαν την πρόταση μομφής

Κόρμπιν: H Τερέζα Μέι είναι επικεφαλής μιας «κυβέρνησης ζόμπι»

Δείτε στο βίντεο στιγμιότυπο από το Λονδίνο πριν την ψηφοφορία για το Brexit στη Βουλή των Κοινοτήτων

Το βρετανικό κοινοβούλιο είπε "όχι" στην πρόταση μορφής κατά της Τερέζα Μέι, μια ημέρα μετά τη συντριπιτική ήττα της στην ψηφοφορία για το Brexit. Υπέρ της πρότασης δυσπιστίας ψήφισαν 306 βουλευτές, ενώ καταψήφισαν 325 βουλευτές.

Οι βουλευτές επέλεξαν την Τερέζα Μέι να οδηγήσει τη Βρετανία στην έξοδο από την Ευρωπαική Ένωση όποτε αυτή και αν έρθει.

Πρόταση μομφής κατέθεσε χθες ο ηγέτης του Εργατικού κόμματος, Τζέρεμι Κόρμπιν, ο οποίος νωρίτερα είπε κατά την ομιλία του στη Βουλή των Κοινοτήτων, ότι η Τερέζα Μέι είναι επικεφαλής μιας «κυβέρνησης ζόμπι».

Ο ηγέτης των Εργατικών επανέλαβε ότι η κυβέρνηση θα πρέπει να προκηρύξει νέες βουλευτικές εκλογές, εφόσον απορρίφθηκε η Συμφωνία Αποχώρησης από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Brexit: Πιο κοντά από ποτέ η αποχώρηση χωρίς συμφωνία

"Όχι" στο Brexit από το Βρετανικό Κοινοβούλιο

«Αν μια κυβέρνηση δεν μπορεί να περάσει νόμους από το κοινοβούλιο, πρέπει να προσφύγει στον λαό για να λάβει νέα εντολή» είπε στους βουλευτές και πρόσθεσε: «Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι αυτή είναι μια κυβέρνηση ζόμπι».

Μέι: Η προσφυγή στις κάλπες θα ό,τι χειρότερο για τη Βρετανία

Η προσφυγή στις κάλπες θα ήταν το χειρότερο πράγμα που θα μπορούσε να κάνει η Βρετανία στην παρούσα στιγμή, καθώς αυτό θα σήμαινε ότι το Brexit θα καθυστερούσε, δήλωσε η πρωθυπουργός Τερέζα Μέι στην ομιλία της στη Βουλή, πριν από την ψηφοφορία επί της πρότασης μομφής που κατέθεσαν οι Εργατικοί.

Η Μέι εμφανίστηκε βέβαιη ότι η κυβέρνησή της θα λάβει την ψήφο εμπιστοσύνης του κοινοβουλίου, μολονότι η Συμφωνία Αποχώρησης από την ΕΕ απορρίφθηκε χθες με συντριπτική πλειοψηφία.
«Πιστεύω ότι (οι εκλογές) είναι το χειρότερο πράγμα που θα μπορούσαμε να κάνουμε. Θα βάθαιναν τον διχασμό την ώρα που χρειαζόμαστε ενότητα, θα έφερναν χάος ενώ χρειαζόμαστε απόλυτη βεβαιότητα και θα έφερναν καθυστέρηση ενώ πρέπει να προχωρήσουμε προς τα εμπρός», τόνισε η Πρωθυπουργός.

Μια κυβέρνηση υπό τον Κόρμπιν δε θα επανένωνε τη χώρα, προειδοποίησε η Τερέζα Μέι.

Η πρωθυπουργός της Βρετανίας δήλωσε είναι ότι «είναι μακρύς ο δρόμος» μέχρι να επανενωθεί η χώρα, μετά το διχαστικό δημοψήφισμα του 2016 για το Brexit, ζητώντας από τους βουλευτές να στηρίξουν την κυβέρνησή της, στην ψηφοφορία επί της πρότασης μομφής, ώστε να ολοκληρώσει το έργο της.

«Ζούμε μια ιστορική στιγμή μετά το δημοψήφισμα που δίχασε τον λαό μας. Χρειάζεται οπωσδήποτε να επανενώσουμε τη χώρα και η χθεσινή ψηφοφορία κατέδειξε ότι έχουμε μακρύ δρόμο μπροστά μας», είπε η πρωθυπουργός στην ομιλία της στη Βουλή των Κοινοτήτων, μία ημέρα μετά την απόρριψη της Συμφωνίας Αποχώρησης από την ΕΕ.

«Αλλά δεν πιστεύω ότι η διεξαγωγή βουλευτικών εκλογών είναι ο τρόπος για να γίνει αυτό, ούτε πιστεύω ότι θα γίνει από μια κυβέρνηση» με επικεφαλής τον ηγέτη των Εργατικών Τζέρεμι Κόρμπιν, πρόσθεσε.

Νωρίτερα, η Μέι εμφανίστηκε βέβαιη ότι η κυβέρνησή της θα λάβει την ψήφο εμπιστοσύνης του κοινοβουλίου και προειδοποίησε ότι η προκήρυξη πρόωρων εκλογών θα σήμαινε την καθυστέρηση του Brexit.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top