Μέσω sms θα ενημερώνονται οι γυναίκες για το διαζύγιό τους

Ο νέος νόμος που τέθηκε σε ισχύ στη Σαουδική Αραβία

σαουδικη αραβια

Με μήνυμα θα ενημερώνονται από εδώ και στο εξής οι γυναίκες στη Σαουδική Αραβία για το διαζύγιο και την οικογενειακή τους κατάσταση.

Ο νέος νόμος, τέθηκε σε ισχύ με σκοπό να αποτρέψει τους άνδρες να βάζουν τέλος στον γάμο τους χωρίς να ενημερώνουν τη σύζυγό τους.

«Οι γυναίκες θα ενημερώνονται για κάθε αλλαγή σχετικά με την οικογενειακή τους κατάσταση μέσω ενός SMS» επισήμανε το υπουργείο Δικαιοσύνης σε ένα δελτίο τύπου.

«Οι γυναίκες στο βασίλειο θα μπορούν να ενημερώνονται για τα έγγραφα που σχετίζονται με τη διακοπή του συμβολαίου γάμου τους μέσω του ιστότοπου του υπουργείου» διευκρινίζεται στην ανακοίνωση. 

Το μέτρο αυτό, είναι ένα από μία από τις τελευταίες μεταρρυθμίσεις που έχει βάλει σε εφαρμογή ο πανίσχυρος πρίγκιπας κληρονόμος του θρόνου, Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν, προκειμένου να εξυγχρονίσει την υπερσυντηρητική Σαουδική Αραβία.

Στις γυναίκες επετράπη να οδηγούν από τον Ιούνιο του 2018. Τους αναγνωρίστηκε, επίσης, το δικαίωμα της πρόσβασης στα αθλητικά στάδια, κάτι που απολάμβαναν μέχρι πρότινος αποκλειστικά οι άνδρες. Το Ριάντ, επιπλέον, επιδιώκει τη μεγαλύτερη συμμετοχή των γυναικών στην αγορά εργασίας. 

Όμως, η Σαουδική Αραβία καταστέλλει κάθε αντίθετη φωνή και προχωρά σε συλλήψεις στους θρησκευτικούς, πνευματικούς, οικονομικούς κόλπους κι ιδίως σε βάρος των ακτιβιστών που μάχονται για τα δικαιώματα των γυναικών. 


 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top