Μακελειό Καλιφόρνια: 27χρονος Έλληνας ομογενής ανάμεσα στους νεκρούς

Είχε επιζήσει από την επίθεση στο Λας Βέγκας

Ένας 27χρονος Έλληνας ομογενής, ο Τηλέμαχος Ορφανός είναι ανάμεσα στους 13 νεκρού της αιματηρής επίθεσης που σημειώθηκε την Πέμπτη σε μπαρ στην Καλιφόρνια. 

Σύμφωνα με τον ΑΝΤ1, ο Τηλέμαχος είχε επιβιώσει από την πολύνεκρη αιματηρή επίθεση που είχε γίνει τον περασμένο Νοέμβριο στο Λας Βέγκας κατά τη διάρκεια μουσικού φεστιβάλ, όμως αυτή τη φορά η τύχη δεν ήταν με το μέρος του. 

Καλιφόρνια: Μαυροντυμένος άνδρας άνοιξε πυρ σε μπαρ - 13 νεκροί

Ο νεαρός έπεσε νεκρός από τα πυρά του 28χρονου Ιάν Ντέιβιντ Λονγκ, πρώην πεζοναύτη, ο οποίος είχε πολεμήσει στο Αφγανιστάν και αντιμετώπιζε σοβαρά ψυχολογικά προβλήματα.

Ο Λονγκ, φορώντας μαύρα ρούχα και κρατώντας όπλο, είσεβαλε στο μπαρ Bar & Grill στηνπόλη Thousan Oaks της Καλιφόρνια και άνοιξε πυρ κατά πάντων, σκορπώντας τον θάνατο και τον πανικό. 

Ο Τηλέμαχος είχε πάει εκεί για να διασκεδάσει με τους φίλους του. Ο νεαρός Έλληνας ομογενής αποφοίτησε από το σχολείο της περιοχής και υπηρέτησε δύο χρόνια στο Αμερικανικό Ναυτικό. Μετά το μακελειό στο Λας Βέγκας από το οποίο βγήκε ζωντανός χρειάστηκε ψυχολογική υποστήριξη και προσπάθησε να επανέλθει από το σοκ της επίθεσης. 

Εργαζόταν σε εταιρεία παροχής υπηρεσιών εξυπηρέτησης πελατών. Ο πατέρας του, Μάρκος Ορφανός, είναι καθηγητής με καταγωγή από τη Σπάρτη και τη Σμύρνη. Ο Τηλέμαχος αγαπούσε πολύ την Ελλάδα, ήταν περήφανος για την καταγωγή του και είχε συχνή επικοινωνία με τους συγγενείς του στην Σπάρτη. 

Οι γονείς του τον βάφτισαν Τηλέμαχο, συνεπαρμένοι από την Οδύσσεια του Ομήρου, την οποία του διάβαζας όταν ήταν μικρός. Τελευταία φορά είχε έρθει στην Ελλάδα πέρσι μαζί με τους γονείς και τον μικρότερο αδελφό του. 

Συγκλονιστική ήταν η μητέρα του Susan, η οποία μιλώντας στις τηλεοπτικές κάμερες δεν μπόρεσε να κρατήσει την οργή της, ζητώντας τον περιορισμό της οπλοκατοχής. 

«Ο Τηλέμαχος ήταν και στην επίθεση στο Λας Βέγκας. Όμως γύρισε στο σπίτι του. Χθες δε γύρισε. Δε θέλω ούτε προσευχές, ούτε τίποτε άλλο. Θέλω επιτέλους να μπουν περιορισμοί στην οπλοκατοχή. Μη μου ξαναστείλει κανείς καμία προσευχή. Θέλω έλεγχο στην οπλοκατοχή», δήλωσε η μητέρα του.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top