ΗΠΑ: Πρώην στρίπερ και επαγγελματίας παλαιστής o συλληφθείς για τις βόμβες

Του απαγγέλθηκαν πέντε κατηγορίες

Απαγγέλθηκαν κατηγορίες για πέντε κακουργήματα στον 56χρονο άντρα, ο οποίος συνελήφθη χθες στη Φλόριντα ως ύποπτος για την αποστολή τρομοδεμάτων σε επικριτές του Τραμπ και προκάλεσαν συναγερμό στις ΗΠΑ. 

Ο δράστης κατηγορείται με τις κατηγορίες για μεταφορά εκρηκτικών από μια Πολιτεία σε άλλη και παράνομη αποστολή τους με ταχυδρομείο, διατύπωση απειλής εναντίον ενός πρώην προέδρου, διατύπωση απειλών μέσω διαπολιτειακής επικοινωνίας και επίθεση σε ομοσπονδιακούς αξιωματικούς.

Αυτός είναι ο ύποπτος που συνελήφθη για τα τρομοδέματα στις ΗΠΑ

Αν καταδικασθεί για όλες τις κατηγορίες, μπορεί να του επιβληθεί ποινή κάθειρξης έως 48 ετών, δήλωσαν αξιωματούχοι. Αναμένεται να κρατηθεί στο Ομοσπονδιακό Κέντρο Κράτησης στο κέντρο του Μαϊάμι και να εμφανιστεί ενώπιον δικαστή τη Δευτέρα.

Σύμφωνα με το CNN, ο Σέιοκ είπε στους ανακριτές πως οι βόμβες δεν επρόκειτο να τραυματίσουν κανέναν και πως δεν ήθελε να τραυματισθεί κανένας.

Πρώην στρίπερ και επαγγελματίας παλαιστής του κατς

Ο Σίζαρ Σέιοκ, 56 ετών, είναι πρώην στρίπερ και επαγγελματίας παλαιστής του κατς. Είχε κατηγορηθεί στο παρελθόν ότι απείλησε να βάλει βόμβα σε ηλεκτρική εταιρεία επειδή προσπάθησε να του κόψει το φως.

Οι αρχές κατέσχεσαν ένα λευκό βαν που ανήκει στον Σέιοκ και του οποίου τα παράθυρα είναι καλυμμένα με αυτοκόλητα υπέρ του Τραμπ, το σύνθημα «CNN SUCKS» (το CNN είναι αηδία) και εικόνες ηγετών του Δημοκρατικού Κόμματος με κόκκινους στόχους σκοποβολής πάνω στα πρόσωπά τους. 

Η μητέρα του και οι αδελφές του τον έσπρωχναν επί δεκαετίες να συμβουλευθεί έναν ειδικό

«Η μητέρα του και οι αδελφές του τον έσπρωχναν επί δεκαετίες να συμβουλευθεί έναν ειδικό. Πάντα αρνούταν», δήλωσε στο CNN ο δικηγόρος της οικογένειας Σέιοκ, ο Ρον Λόουι. «Ο Τραμπ έχει απήχηση στους περιθωριακούς αυτού του είδους», πρόσθεσε. Δε θα εκπλαγώ αν οι βόμβες είναι τόσο κακοφτιαγμένες ώστε να μην μπορούσαν να λειτουργήσουν ποτέ. Μου φαίνεται πως δεν έχει τις διανοητικές ικανότητες για να σχεδιάσει μια τέτοια συνωμοσία».

Η σύλληψη του Σέιοκ πραγματοποιήθηκε έπειτα από ένα τετραήμερο ανθρωποκυνηγητό που άρχισε μετά την ανακάλυψη βομβών κρυμμένων σε πακέτα με παραλήπτες κορυφαία στελέχη των Δημοκρατικών, όπως ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα και η πρώην πρώτη κυρία και υπουργός Εξωτερικών Χίλαρι Κλίντον, την οποία ο Τραμπ κέρδισε στις προεδρικές εκλογές του 2016.

Οι βόμβες στάλθηκαν μέσα σε μεγάλους κίτρινους φακέλους με επένδυση αεροπλάστ και αποτελούνταν από πλαστικούς σωλήνες των 15 εκατοστών γεμάτους εκρηκτικό υλικό και συνδεμένους με καλώδια με μικρά ρολόγια και μπαταρίες, αναφέρεται στη μήνυση. Όλες εστάλησαν μέσω της Ταχυδρομικής Υπηρεσίας και εντοπίσθηκαν πριν φθάσουν στους στόχους τους, χωρίς να εκραγούν. Δεν έχει τραυματισθεί κανείς.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top