Τα 4 καλύτερα θεματικά πάρκα στην Ευρώπη για ζωή σε ρυθμούς roller coaster!

Γιατί είναι ωραίο να ξαναγίνεσαι παιδί...

Disneyland

Διακοπές και λούνα παρκ; Με κλειστά μάτια, ναι!

Πόσος καιρός πέρασε από τότε που έχεις να ανέβεις σε roller coaster; Ή να στροβιλιστείς στον αέρα σε αιωρούμενη κούνια; Αν βρεθείς σε κάποια από τις χώρες απου ακολουθούν στη λίστα, μην παραλείψεις μια επίσκεψη σε ένα από αυτά τα θεματικά πάρκα που έρχονται κυριολεκτικά από… άλλο πλανήτη!

 

1. Europapark Rust, Στρασβούργο - Φράιμπουργκ

Πρόκειται για το μεγαλύτερο θεματικό πάρκο της Γερμανίας, με περισσότερα από εκατό παιχνίδια. Κάπου ανάμεσα στην Αγγλική και την Αυστριακή «γειτονιά», θα ανακαλύψετε την είσοδο του «Μαγεμένου Δάσους», όπου τα παραμύθια ακούγονται τα γερμανικά, τα γαλλικά και τα αγγλικά. 

Το ολοκαίνουργιο «Volo da Vinci», η ιπτάμενη μηχανή του ιδιοφυούς Λεονάρντο, θα σας προσφέρει μια αξέχαστη πτήση - αρκεί να κάνετε πετάλι, αφού τότε δεν υπήρχαν μηχανές! Στο  Historama θα κάνετε ένα ενδιαφέρον ταξίδι στην ιστορία, περνώντας από πολλές διαφορετικές πίστες με τελευταίας τεχνολογίας λέιζερ και ηχητικά εφέ.

Κόστος εισητηρίων: 36 ευρώ οι ενήλικοι, 32 ευρώ για παιδιά 4 έως11 ετών και δωρεάν για παιδιά κάτω των 4, αλλά και για τα παιδιά που έχουν γενέθλια τη μέρα της επίσκεψής τους (μέχρι 12 ετών). Μειωμένες τιμές για ηλικιωμένους και ΑμεΑ. Επίσης, ειδικές τιμές για εισιτήρια διήμερης επίσκεψης. 

Πώς να πάτε: Με τρένο από το σταθμό Offenburg και απευθείας σύνδεση με λεωφορείο ή με λεωφορείο από το Baden Airpark (45΄). 

2. Parc du Ftuturoscope, Jaunay Clan, Γαλλία 

Όταν ο σκηνοθέτης Λικ Μπεσόν έχει βάλει την υπογραφή του σ' ένα θεματικό πάρκο, επιστρατεύοντας την τελευταία λέξη της τεχνολογίας, μια πραγματικά μοναδική εμπειρία είναι εγγυημένη για τους επισκέπτες: θα συρρικνωθείτε για να γίνετε Μίνιμοϊ και θα ανεβείτε στην πασχαλίτσα, για να συνοδεύσετε τον ήρωα Άρθουρ σε μια περιπέτεια ενάντια στο χρόνο, όλα μέσα στην υπέροχη ψευδαίσθηση του «Arthur, the 4D Adventure». 

Από την εποχή που ακόμη κυριαρχούσαν οι δεινόσαυροι στη Γη, θα παρακολουθήσετε τα θαλάσσια τέρατα μέσα από την τρισδιάστατη παραγωγή του National Geographic «Sea Monsters» και στο «Fly me to the moon» θα γίνετε επιβάτες του Apollo 11 για μία ημίωρη πτήση στο Διάστημα. 

Στο  «Cosmic Collisions», το Αμερικανικό Μουσείο Φυσικής Ιστορίας σε συνεργασία με τη ΝΑSΑ εξασφάλισαν μόνο για σας τις πιο θεαματικές συγκρούσεις πλανητών που οδήγησαν στη δημιουργία του κόσμου.

Κόστος εισητηρίων: 36 ευρώ για τους ενηλίκους, 27 ευρώ για παιδιά 5 έως 16 ετών, δωρεάν για παιδιά κάτω των 5 και 33 ευρώ για ηλικιωμένους άνω των 60. 

Πώς να πάτε: Απευθείας διαδρομές από πολλές πόλεις της Γαλλίας με το high speed TGV τρένο στον τοπικό σταθμό. 1 ώρα και 20 λεπτά από το Παρίσι.

3. Liseberg Amusement Park, Γκέτεμποργκ, Σουηδία

Τριάντα έξι  σταθμοί ψυχαγωγίας στο καλύτερο πάρκο της Σουηδίας. Από τα τέσσερα roller coasters του Liseberg, δημοφιλέστερο αναδεικνύεται το Balder, το οποίο έχει ψηφιστεί δύο φορές το καλύτερο σε όλο τον κόσμο από τους φανατικούς του είδους. 

Για πιο extreme καταστάσεις, η ψηλότερη εγκατάσταση της Ευρώπης για πτώση, με το όνομα «AtmosFear», σας περιμένει. Αν φοβάστε τα ύψη, μην το τολμήσετε! Στο «Flumeride», η  κούρσα μέσα στους κορμούς δέντρων που κυλούν στο νερό, αναπτύσσοντας ταχύτητες μέχρι 60 χλμ. την ώρα, καταλήγει σε μια θεαματική βουτιά. 

Εκτός από τα παιχνίδια, το πάρκο συγκεντρώνει πολύ κόσμο για τις συναυλίες που διοργανώνονται κάθε καλοκαίρι.

Κόστος εισητηρίων: 90 SEK (11/6-14/8) και 80 SEK όλο το υπόλοιπο διάστημα. 

Πώς να πάτε: Με τραμ, γραμμή 5 προς Torp, μέχρι τη στάση Welandergatan. 

4. Disneyland, Παρίσι, Γαλλία 

Δεν θα μπορούσαμε να παραλείψουμε το θρυλικό πάρκο του Παρισιού, που μετρά 26 χρόνια λειτουργίας και αποτελεί όνειρο για πολλούς από τότε που ήταν παιδιά. 

Η Disneyland Paris (πρώην Euro Disney) είναι ένα τουριστικό συγκρότημα με συνολική έκταση 22 τετραγωνικών χιλιομέτρων που βρίσκεται στην κοινότητα του Chessy, 32 χιλιόμετρα ανατολικά του Παρισιού. Το συγκρότημα περιλαμβάνει 2 θεματικά πάρκα- Parc Disneyland και Walt Disney Studios - ξενοδοχεία, καταστήματα, εστιατόρια, γήπεδα γκολφ κ.α.

Πρόκειται για το νούμερο ένα ταξιδιωτικό προορισμό της Ευρώπης με περισσότερους από 13 εκατ. επισκέπτες κάθε χρόνο.

Το πρώτο πάρκο περιλαμβάνει πέντε μαγεμένες χώρες (Fantasyland, Discoveryland, Frontierland, Adventureland και Discoveryland). Ταξιδέψτε στο διάστημα με το υπερ- γρήγορο roller coaster Space Mountain, κάντε μια βόλτα με το πιο άγριο τρενάκι ορυχείου του δυτικού Μισισιπή, συναντήστε τον Τζακ Σπάροου και παρακολουθήστε μεγάλο αριθμό υπέροχων θεαμάτων και παρελάσεων. 

Δίπλα ακριβώς στο Πάρκο Disneyland, ανακαλύψτε το μαγεμένο κόσμο του κινηματογράφου και της τηλεόρασης στο Πάρκο Walt Disney Studios, το οποίο αποτελείται από 4 θεματικές ενότητες που προτείνουν υπέροχες ατραξιόν και θεάματα. 

Και στα δύο πάρκα θα συναντήσετε τους χαρακτήρες του Disney να περπατούν δίπλα σας και θυμηθείτε πώς είναι να είσαι παιδί…

Κόστος εισητηρίων: Ημερήσιο εισιτήριο και για τα 2 πάρκα, κοστίζει 74 ευρώ για τους ενήλικες και 66 ευρώ για τα παιδιά ηλικίας 3-11 ετών.

*Για το ένα πάρκο το κόστος είναι στα 48 ευρώ. 

Πώς να πάτε: Με μετρό από το Παρίσι, η γραμμή A του RER σας μεταφέρει γρήγορα στο Disneyland Resort Paris. Μέσα σε 35 λεπτά, φτάνετε στη στάση "Marne-la-Vallée / Chessy", που βρίσκεται 2 λεπτά με τα πόδια από την είσοδο των Πάρκων.

 

Eπιμέλεια: Σοφία Γαλάνη

email: s.galani@star.gr
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top