Εκατόμβη νεκρών από τις φονικές πλημμύρες στην Ιαπωνία

Παρασύρθηκαν από κατολισθήσεις σπίτια

Στο πένθος έχει βυθιστεί η Ιαπωνία που μετρά 112 νεκρούς και 79 αγνοούμενους από τις πλημμύρες που έπληξαν το δυτικό τμήμα της χώρας. 

Δεκάδες άνθρωποι έχουν καταπλακωθεί από τόνους λάσπης στα συντρίμμια των σπιτιών τους και τα σωστικά συνεργεία καταβάλουν υπεράνθρωπες προσπάθειες για να τους εντοπίσουν. 

Στην πόλη Κουμάνο, σημειώθηκαν τεράστιες κατολισθήσεις που παρέσυραν δεκάδες ξύλινα σπίτια από τα οποία δεν απέμειναν παρά μόνο σωροί από συντρίμμια. 

Εκσκαφείς προσπαθούν να μεταφέρουν τη λάσπη που έχει καλύψει τα πάντα, ενώ διασώστες με φτυάρια και αλυσοπρίονα στα χέρια αναζητούν τα ίχνη τουλάχιστον δέκα κατοίκων που αγνοούνται. 

Οι κάτοικοι δεν μπορούν να συνειδητοποιήσουν το εύρος των καταστροφών, καθώς συνοικίες ολόκληρες έχουν πλημμυρίσει, σπίτια έχουν διαλυθεί, αυτοκίνητα τα έχει καταπιεί η γη, ενώ έχουν καταρρεύσει γέφυρες και ολόκληρα τμήματα δρόμων. 

Πρόκειται για μια από τις χειρότερες καταστροφές που έχουν σημειωθεί τα τελευταία χρόνια στην Ιαπωνία. Ο αριθμός των θυμάτων έχει ήδη ξεπεράσει τον απολογισμό των κατολισθήσεων στη Χιροσίμα το 2014.

Η Ιαπωνία τέθηκε σε κατάσταση συναγερμού μέχρι και την Κυριακή. Από την Παρασκευή έως την Κυριακή η βροχόπτωση έφτασε σε επίπεδα ρεκόρ σε 93 σημεία παρατήρησης σε 14 επαρχίες. 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top