Παγκόσμιο σοκ: Πάντρεψαν 11χρονο κορίτσι με έναν 41χρονο

Σάλος στη Μαλαισία από τον συμφωνημένο γάμο

Πάντρεψαν 11χρονο κορίτσι με έναν 41χρονο

Σοκαρισμένη είναι η κοινή γνώμη στη Μαλαισία από την είδηση ότι ένα 11χρονο κορίτσι από την Ταϊλάνδη παντρεύτηκε με έναν άνδρα 41 ετών. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι γονείς του κοριτσιού συμφώνησαν να γίνει η τρίτη σύζυγος του άνδρα από τη Μαλαισία, με την προϋπόθεση ότι θα παρέμενε στο σπίτι τους μέχρι να γίνει 16 ετών.

Μαλαισία γάμος1

Στη Μαλαισία η νόμιμη ηλικία γάμου είναι τα 18 έτη, όμως οι μουσουλμάνοι κάτω των 16 ετών μπορούν να παντρευτούν αν λάβουν έγκριση από το θρησκευτικό συμβούλιο της χώρας. 

Ωστόσο, το υπουργείο που είναι αρμόδιο για ζητήματα οικογένειας και γυναικών, ανακοίνωσε ότι δεν υπάρχει κάποιο έγγραφο που να αποδεικνύει ότι το θρησκευτικό συμβούλιο έδωσε την έγκρισή του για τον γάμο αυτόν, που έγινε μέσα στον Ιούνιο. 

Μαλαισία γάμος2

Αν όντως δεν υπάρχει έγκριση, τότε ο 41χρονος κινδυνεύει με έξι μήνες φυλακή. Στη δημοσιότητα μάλιστα δόθηκαν φωτογραφίες του μικρού κοριτσιού, στις οποίες ο 41χρονος της κρατά το χέρι. Ο άνδρας έχει ήδη δύο συζύγους και έξι παιδιά, ηλικίας 5 έως 18 ετών. 

Σύμφωνα με τοπικά μέσα, οι γονείς του κοριτσιού είναι φτωχοί και συμφώνησαν σε αυτόν τον γάμο, καθώς ο γαμπρός είναι πλούσιος έμπορος. 

Περίπου 16.000 κορίτσια κάτω των 15 ετών στη Μαλαισία έχουν αναγκαστεί να παντρευτούν, εκτιμούν οι υπέρμαχοι των δικαιωμάτων των παιδιών.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top