Τουρκικά ΜΜΕ: Στη Μαρμαρίδα ο τάφος του Έλληνα Ολυμπιονίκη Διαγόρα

Eίναι ο μοναδικός σε σχήμα πυραμίδας που σώζεται σήμερα στην Τουρκία

Στη Μαρμαρίδα ο τάφος του Διαγόρα

Ο τάφος του Έλληνα πυγμάχου ολυμπιονίκη Διαγόρα του 3ου αιώνα πΧ αποδείχτηκε ότι είναι τελικά το μαυσωλείο που για χρόνια οι κάτοικοι της περιοχής Τουργκούτ της Μαρμαρίδας στην Τουρκία επισκέπονται και κάνουν ευχές, υποστηρίζουν τουρκικά μέσα ενημέρωσης.

Σύμφωνα με το ειδησεογραφικό πρακτορείο ΙΗΑ ο τάφος που ανήκε στον Διαγόρα και την οικογένειά του είναι ο μοναδικός τάφος σε σχήμα πυραμίδας που σώζεται σήμερα στην Τουρκία, έχοντας ύψος έξι μέτρα και πλάτος τρία μέτρα.

Επισημαίνεται ότι πριν από 2300 χρόνια ο Διαγόρας είχε ζητήσει να γίνει ο τάφος του ψηλά ώστε να μπορεί να τα παρατηρεί όλα από εκεί και κανένας να μην μπορεί να βλάψει τον τάφο του.

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι μέχρι πριν από 40 χρόνια ο λαός πήγαινε και έκανε τάματα στον τάφο που βρίσκεται 30 χιλιόμετρα έξω από την περιοχή περιοχή Τουργκούτ της Μαρμαρίδας αναμένοντας να εισακουστούν οι προσευχές του.

Μάλιστα πριν από 40 χρόνια οι νέοι που πήγαιναν στρατό έπαιρναν μια χούφτα χώμα από τον τάφο και αν επέστρεφαν σώοι τοποθετούσαν πάλι το χώμα πίσω στη θέση του.

Σύμφωνα με τον επαγγελματία ξεναγό Αλτάι Οζτζάν, ο τάφος ανήκει στον Διαγόρα και τη σύζυγό του Ανδρομάχη και η επιγραφή που υπάρχει στην είσοδό του λέει ότι θα τους παρακολουθεί όλους από ψηλά.

 

 

Της Άννας Ανδρέου, ανταποκρίτριας του Star στην Κωνσταντινούπολη

 

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top