Ο Ερντογάν θα προετοιμάσει προεκλογική συγκέντρωση σε ευρωπαϊκή χώρα παρά τις αντιρρήσεις πολλών ηγετών

Ο Τούρκος "Σουλτάνος", ανέφερε σήμερα θέλει να διεξαγάγει προεκλογική συγκέντρωση σε μια ευρωπαϊκή πόλη τον επόμενο μήνα

O Ερντογάν παρομοίασε τη γερμανική κυβέρνηση με το Χίτλερ

Και ενώ οι  κυβερνήσεις αρκετών ευρωπαϊκών  χωρών έχουν ρητώς απαγορεύσει σε Τούρκους υποψηφίους να πραγματοποιούν προεκλογικές  εκστρατείες στο έδαφός τους, ο Ερντογάν αποφασίζει και διατάζει ο,τι θέλει προκειμένω να επικρατήσει στις εκλογές που ο ίδιος οργανώνει τον Ιούνιο. 

«Θεού θέλοντος, τον Μάιο, θα διεξαγάγουμε την πρώτη μας συγκέντρωση σε μια κλειστή αθλητική εγκατάσταση στην Ευρώπη, σε μια ευρωπαϊκή χώρα. Όλες οι προετοιμασίες έχουν ολοκληρωθεί», ανέφερε ο Ερντογάν σε ομιλία του σε μέλη του κυβερνώντος κόμματος.

Την προηγούμενη χρονιά, εν όψει του δημοψηφίσματος για τη συνταγματική αναθεώρηση στην Τουρκία, η Αυστρία, η Ολλανδία και η Γερμανία είχαν απαγορεύσει πολλές συγκεντρώσεις Τούρκων πολιτικών. Τότε ο Ερντογάν  είχε παρομοιάσει τη γερμανική κυβέρνηση με τους ναζί του Χίτλερ.

Ο καγκελάριος της Αυστρίας Σεμπάστιαν Κουρτς δήλωσε σχετικά με τις ερχόμενες εκλογές στην τουρκία, πως θα απαγορευτεί στον Τούρκο πρόεδρο να «επιχειρήσει να εκμεταλλευτεί» τις τουρκικές κοινότητες στην Ευρώπη.

Στο ίδιο μήκος κύματος ο υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας, Χάικο Μάας, στη σκιά  της συνάντησης των υπουργών Εξωτερικών της G7 στο Τορόντο, δήλωσε πως δεν θα επιτραπούν συγκεντρώσεις Τούρκων υποψηφίων στην Γερμανία.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top