Ένοχος ο Σαλάχ Αμπντεσλάμ και για τις επιθέσεις στις Βρυξέλλες

Για τις ανταλλαγές πυροβολισμών με αστυνομικούς το 2016

Ένοχος ο Σαλάχ Αμπντεσλάμ και για τις επιθέσεις στις Βρυξέλλες

Ένοχους για την ανταλλαγή πυροβολισμών με αστυνομικούς στις Βρυξέλλες τον Μάρτιο του 2016 έκρινε τη Δευτέρα το δικαστήριο τον μακελάρη του Παρισιού Σαλάχ Αμπντεσλάμ.

Στην επιχείρηση εκείνη, κατά την οποία τραυματίστηκαν αρκετοί αστυνομικοί, οι βελγικές αρχές είχαν σκοτώσει έναν 35χρονο Αλγερινό, αλλά ο Αμπντεσλάμ και ο συγκατηγορούμενός του, Σοριάν Αγιαρί, κατάφεραν να διαφύγουν.

Το δικαστήριο επέβαλε ποινή κάθειρξης 20 ετών και πρόστιμο 12.000 ευρώ, ενώ ούτε ο Αμπντελσάμ, ούτε ο συγκατηγορούμενός του Σοφιάν Αγιαρί βρίσκονταν στο δικαστήριο για να ακούσουν την ετυμηγορία του δικαστηρίου.

Ο Σαλάχ Αμπντεσλάμ, ο οποίος θεωρείται ένας από τους εγκέφαλους των τρομοκρατικών χτυπημάτων στο Παρίσι το 2015 κρατείται σε γαλλική φυλακή αναμένονται τη δίκη για τις επιθέσεις.

Σύμφωνα με τους εισαγγελείς, είναι ο μοναδικός επιζών από την ομάδα των καμικάζι τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους.

Οι επιθέσεις στο Παρίσι που έκαναν την Ευρώπη να ζει με τον τρόμο

Στις 13 Νοεμβρίου 2015 στις 23:00 το βράδυ, δύο εκρήξεις κοντά στο Σταντ ντε Φρανς προκαλούν πανικό στους χιλιάδες θεατές του ποδοσφαιρικού αγώνα ανάμεσα στη Γαλλία και τη Γερμανία. Μεταξύ των θεατών και ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ.

Οκτώ Τζιχαντιστές πραγματοποίησαν παράλληλες τρομοκρατικές επιθέσεις  σε εξωτερικούς χώρους καφετεριών και εστιατορίων της γαλλικής πρωτεύουσας, δολοφονώντας τους θαμώνες.

Λίγο αργότερα, τρεις ένοπλοι ζωσμένοι με εκρηκτικά εισέβαλαν στο θέατρο Μπατακλάν, στη διάρκεια ροκ συναυλίας, πήραν ομήρους και άρχισαν να τους σκοτώνουν, προκαλώντας έτσι την επέμβαση της αστυνομίας.

130 νεκροί και σχεδόν 400 τραυματίες είναι ο συνολικός απολογισμός των τραγικών γεγονότων.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top