Νέα εισβολή της αστυνομίας σε πανεπιστήμιο του Παρισιού για τη διάλυση της κατάληψης

Το πανεπιστήμιο Τolbiac του Παρισιού, είχε συμβολική σημασία

Kαζάνι που βράζει είναι η Γαλλία από τις καθημερινές απεργίες, τις κινητοποιήσεις και τις καταλήψεις πανεπιστημίων ώς αντίδραση απέναντι στις σκληρές μεταρρυθμίσεις του Εμμανουέλ Μακρόν.  Χθες αστυνομικές δυνάμεις εισέβαλαν για άλλη  μια φορά σε πανεπιστήμιο, αυτή τη φορά στο Παρίσι, στο πανεπιστήμιο Tolbiac, για να βάλουν τέλος στην κατάληψη του κτιρίου από τους φοιτητές.

Στον ύπνο έπιασαν τα ξημερώματα οι αστυνομικές δυνάμεις τους περίπου 100 φοιτητές σύμφωνα με τα γαλλικά ΜΜΕ, που είχαν κάνει κατάληψη στο πανεπιστήμιο  Τolbiac του Παρισιού.

Το πανεπιστήμιο  Τolbiac του Παρισιού, είχε συμβολική σημασία για τους φοιτητές και τις κινητοποιήσεις τους ενάντια στην μεταρρύθμιση Μακρόν η οποία επιβάλλει την επιλογή των φοιτητών από τα πανεπιστήμια . Η κυβέρνηση έχει διατάξει τις εκκενώσεις των υπό κατάληψη πανεπιστημίων φοβούμενη ότι θα μπορούσαν να δυναμιτίσουν κι άλλο το άσχημο κοινωνικό κλίμα.

Η ένταση όμως δεν λείπει και από τις σχεδόν καθημερινές κινητοποιήσεις κατά της κυβερνητικής πολιτικής μεταρρυθμίσεων όπως στη χθεσινή κοινή πορεία των εργαζομένων στους σιδηροδρόμους, το μετρό, και των δημοσίων υπαλλήλων στο  Παρίσι.

Την ίδια ώρα σε μια διαμαρτυρία για την αστυνομική βία, ακτιβιστές τοποθέτησαν στην είσοδο της περιφέρειας της Νάντης, εκατοντάδες κάλυκες από δακρυγόνα τα οποία χρησιμοποίησε η αστυνομία σε επιχείρηση εκκένωσης αγροτικής περιοχής  Κάλυκες από δακρυγόνα.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top