19 νεκροί και 80 τραυματίες από έκρηξη στο Ιντλίμπ της Συρίας

Φόβοι πως οι νεκροί θα αυξηθούν τις επόμενες ώρες

Αιματοκύλισμα από έκρηξη στην Συρία

Ισχυρή έκρηξη σημειώθηκε εχθές το βράδυ στην πόλη Ιντλίμπ της βορειοδυτικής Συρίας που είχε ως  αποτέλεσμα να σκοτωθούν τουλάχιστον 19 άνθρωποι, όπως γνωστοποίησε μη κυβερνητική οργάνωση.

Το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων σημείωσε πως δεν είναι σαφές αν η έκρηξη, που κατέστρεψε κτίρια, οφειλόταν σε πύραυλο ή εκρηκτικό μηχανισμό τοποθετημένο σε αυτοκίνητο.

Ο αριθμός των νεκρών είναι πιθανό να αυξηθεί τις επόμενες ώρες, καθώς δεκάδες ακόμη άνθρωποι τραυματίστηκαν ή θάφτηκαν στα συντρίμμια κτιρίων, κατά την ίδια ΜΚΟ. Την ίδια ώρα, ο αριθμός των τραυματιών ανέρχεται σε 80, κατά το Συριακό Παρατηρητήριο, ενώ η οργάνωση Λευκά Κράνη έκανε λόγο για 110.

 Η Ιντλίμπ είναι η τελευταία επαρχία που παραμένει ολόκληρη υπό τον έλεγχο των ανταρτών στη Συρία και η κυρίαρχη οργάνωση στην επαρχία και την ομώνυμη πρωτεύουσά της είναι η Χαγιάτ Ταχρίρ αλ Σαμ, συμμαχία τζιχαντιστικών οργανώσεων με αιχμή του δόρατος το Μέτωπο Υποστήριξης, του μέχρι πρότινος βραχίονα της Αλ Κάιντα στη Συρία. Πολλοί αντάρτες και τζιχαντιστές καθώς και μέλη των οικογενειών τους μετέβησαν το τελευταίο διάστημα στην Ιντλίμπ από την Ανατολική Γούτα.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top