Hχητικό ντοκουμέντο: Η κόρη του Ρώσου πράκτορα μιλά για πρώτη φορά μετά τη δηλητηρίαση

Ο διάλογος με την ξαδέλφη της

Στα χαρακώματα Μεγάλη Βρετανία και Ρωσία με επίκεντρο το Ρώσο πρώην πράκτορα Σκρίπαλ και την κόρη του. Εντωμεταξύ, σε ηχητικό ντοκουμέντο ακούγεται η φωνή της Γιούλια Σκρίπαλ να περιγράφει την κατάσταση της υγείας της.

Διάλογος της Γιούλια Σκρίπαλ με την ξαδέλφη της

- Είμαι η Γιούλια Σκρίπαλ.

-Θεέ μου. Γιούλια. Ακούω τη φωνή σου αλλά δε μπορούσα να καταλάβω εάν είσαι εσύ ή όχι. Σου έδωσαν τηλέφωνο;

-Ναι. Ναι.

-Ευχαριστώ Θεέ μου.

-Όλα καλά;

-Όλα καλά.

Είναι η πρώτη φορά που η Γιούλια Σκρίπαλ μιλάει μετά τη δηλητηρίασή της από νευροτοξική ουσία. Τηλεφωνεί στην ξαδέρφη της.

Γιούλια Σκρίπαλ: «Είμαστε καλά και οι δύο»

- Ξέρεις πώς είναι εδώ η κατάσταση. Αλλά όλα είναι καλά. Όλα είναι καλά. Όλα μπορούν να λυθούν. Είμαστε καλύτερα και ζωντανοί.

-Ο μπαμπάς σου είναι εντάξει;

-Είναι καλά, ξεκουράζεται και κοιμάται. Και των δύο η υγεία είναι καλή. Τίποτα δεν είναι μη αναστρέψιμο.

Παραμένει το μυστήριο στην υπόθεση δηλητηρίασης του Ρώσου πρώην πράκτορα και της κόρης του

Σύμφωνα με την ξαδέρφη της Γιούλια, Βικτόρια, οι ρωσικές αρχές επιθυμούν να επισκεφθούν την κοπέλα στο νοσοκομείο. Φήμες όμως τη θέλουν να αρνείται και να φοβάται οποιαδήποτε επαφή μαζί τους.

«Ακούσατε τη Γιούλια να λέει ότι οι βρετανικές αρχές δε θα της δώσουν βίζα. Για μένα είναι ξεκάθαρο ότι δεν είναι δικές της λέξεις αυτές» λέει η ξαδέλφη της.

-Πιστεύετε ότι μιλούσε σε κάποιον;

-Πιστεύετε εσείς ότι ήταν μόνη της στο δωμάτιο;"

Το αντίδοτο που έδωσαν στον Ρώσο πρώην πράκτορα και την κόρη του λειτούργησε. Η υγεία και των δύο βελτιώνεται όμως το μυστήριο παραμένει. Νεκρή βρέθηκε η αγαπημένη γάτα Αγκύρας του Σκρίπαλ, αλλά και τα γουρούνια του.

Στο ναδίρ οι σχέσεις Ρωσίας- Μεγάλης Βρετανίας

 «Θα συνεχίσουμε να απαντάμε αναλόγως στις εχθρικές ενέργειες, αλλά την ίδια ώρα θέλουμε να φτάσουμε στην αλήθεια» δήλωσε ο ΥΠΕΞ της Ρωσίας.

Οι σχέσεις Μεγάλης Βρετανίας-Ρωσίας βρίσκονται στο ναδίρ κι αυτό φάνηκε στη συνεδρίαση του συμβουλίου ασφαλείας με τους πρέσβεις των δύο χωρών να ανταλλάσσουν πυρά.

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top