Βραζιλία: Στη φυλακή ο Λούλα λίγους μήνες πριν τις εκλογές – Ήταν το απόλυτο φαβορί

Μετά την καταδίκη του για μια υπόθεση διαφθοράς

Βραζιλιά: Στη φυλακή ο Λούλα λίγους μήνες πριν τις εκλογέ

Στη φυλακή θα οδηγηθεί τις επόμενες ώρες ο πρώην Πρόεδρος της Βραζιλίας Λουίς Ινάσιου Λούλα ντα Σίλβα, λίγους μόλις μήνες πριν από τις προεδρικές εκλογές της 7ης Οκτωβρίου.

Το Ανώτατο Δικαστήριο της Βραζιλίας απέρριψε τις πρώτες πρωινές ώρες της Πέμπτης με οριακή διαφορά -με έξι έναντι πέντε ψήφων- το αίτημα του να παραμείνει ελεύθερος ωσότου εξαντληθούν τα ένδικα μέσα που έχει στη διάθεσή του μετά την καταδίκη του για μια υπόθεση διαφθοράς.

Η υπόθεση του Λούλα διχάζει τη χώρα, ρίχνει βαριά σκιά στις προεδρικές εκλογές του Οκτωβρίου κι έχει προκαλέσει δυσαρέσκεια στα κορυφαία κλιμάκια του βραζιλιάνικου στρατού.

Σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις, ο Λούλα θα κερδίσει με άνεση την αναμέτρηση του Οκτωβρίου εάν του επιτραπεί να συμμετάσχει, κάτι όμως που πλέον μοιάζει απίθανο.

Υπενθυμίζεται ότι ο πρώην Πρόεδρος καταδικάστηκε να εκτίσει ποινή κάθειρξης 12 ετών κι ενός μήνα για δωροληψία και νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα σε δεύτερο βαθμό, απόφαση που ο ίδιος διατείνεται πως είχε πολιτικά κίνητρα.

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top