Δηλητηρίαση Ρώσου πράκτορα: Η νευροπαραλυτική ουσία είχε τοποθετηθεί στη βαλίτσα της κόρης του

Οι δυο τους είχαν βρεθεί αναίσθητοι σε ένα παγκάκι και δίνουν μάχη για τη ζωή τους

Βρετανία:Δηλητηρίαση Ρώσου πράκτορα

Την ώρα που το ψυχροπολεμικό σκηνικό ανάμεσα σε Ρωσία και Βρετανία καλά κρατεί με αφορμή τη δηλητηρίαση του Ρώσου πράκτορα σε βρετανικό έδαφος, νέες πληροφορίες βλέπουν το φως της δημοσιότητας.

Η σοβαρή αυτή υπόθεση, έχει ανοίξει τους «Ασκούς του Αιόλου», με τις μεγάλες δυνάμεις, να στήνουν στον τοίχο τον Πούτιν, κατηγορώντας τη Μόσχα για τη δηλητηρίαση του Σεργκέι Σκριπάλ και της κόρης του.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Τραμπ, Μέρκελ, Μακρόν και Μέι στήνουν στον τοίχο τον Πούτιν για τη δηλητηρίαση του Ρώσου πράκτορα

Bρετανία σε Ρωσία για τη δηλητηρίαση του Ρώσου πράκτορα: «Φύγετε και βουλώστε το!»

«Η ΝΕΥΡΟΠΑΡΑΛΥΤΙΚΗ ΟΥΣΙΑ ΤΟΠΟΘΕΤΗΘΗΚΕ ΣΤΗ ΒΑΛΙΤΣΑ ΤΗΣ ΚΟΡΗΣ ΤΟΥ»

 

Σύμφωνα με δημοσίευμα της «Telegraph», η νευροπαραλυτική ουσία που χρησιμοποιήθηκε στην δηλητηρίαση του Ρώσου πρώην διπλού πράκτορα Σεργκέι Σκριπάλ στη Βρετανία είχε τοποθετηθεί στην βαλίτσα της κόρης του, Γιούλια, προτού αυτή αναχωρήσει από την Μόσχα για τη Βρετανία, γράφει σήμερα η εφημερίδα, επικαλούμενη πηγές που δεν κατονομάζει.

Η Γιούλια Σκριπάλ είχε ταξιδέψει αεροπορικώς στο Λονδίνο από την Ρωσία στις 3 Μαρτίου, σύμφωνα με την αντιτρομοκρατική υπηρεσία.

Οι βρετανοί ερευνητές διερευνούν το ενδεχόμενο να είχε εμποτιστεί με την νευροπαραλυτική ουσία που χρησιμοποιήθηκε για την επίθεση κάποιο ρούχο, κάποιο καλλυντικό ή κάποιο δώρο που ανοίχτηκε στο σπίτι του Σκριπάλ στο Σάλσμπερι, γράφει επίσης η Telegraph.

Σε αυτό το σημείο, να υπενθυμίσουμε πως ο 66χρονος Σκριπάλ και η 33χρονη κόρη του Γιούλια είχαν βρεθεί αναίσθητοι σε ένα παγκάκι έξω από εμπορικό κέντρο της πόλης Σάλσμπερι στις 4 Μαρτίου.

Οι δυο τους νοσηλεύονται έκτοτε σε κρίσιμη κατάσταση.

Μετά τη δηλητηρίασή τους, η Βρετανία ανακοίνωσε ότι στην δηλητηρίαση του πρώην πράκτορα και της κόρης του χρησιμοποιήθηκε η τοξική ουσία Νοβιτσόκ, ένας νευροπαραλυτικός παράγοντας που δημιουργήθηκε από τον σοβιετικό στρατό.

Από την ουσία αυτή δηλητηριάστηκε και ένας Βρετανός αστυνομικός που αντιμετώπισε το περιστατικό.

Να αναφέρουμε τέλος, πως αυτό το περιστατικό είχε ως αποτέλεσμα η Βρετανία να δώσει διορία μιας εβδομάδας σε 23 Ρώσους διπλωμάτες, τους οποίους κατηγόρησε ότι είναι κατάσκοποι που δουλεύουν υπό την κάλυψη της διπλωματικής ιδιότητας στην πρεσβεία του Λονδίνου, να εγκαταλείψουν τη Βρετανία.

Τέλος, Βρετανία, ΗΠΑ, Γερμανία και Γαλλία κάλεσαν χθες εξάλλου από κοινού τη Ρωσία να εξηγήσει πως κατέστη δυνατό να χρησιμοποιηθεί η τοξική αυτή ουσία σε βρετανικό έδαφος.

Η Ρωσία αρνείται οποιαδήποτε ανάμειξη στο περιστατικό και κατηγορεί το Λονδίνο ότι προκαλεί αντιρωσική υστερία.

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top