Ετοιμαστείτε! Έρχεται το «σούπερ μπλε ματωμένο φεγγάρι» για πρώτη φορά μετά από 150 χρόνια

Ποιοι θα είναι οι τυχεροί που θα το δουν;

Μπορεί να άργησε 150 ολόκληρα χρόνια όμως αύριο Τετάρτη το σούπερ μπλε ματωμένο φεγγάρι θα κάνει την εμφάνισή του, συνδυάζοντας τρία διαφορετικά σεληνιακά φαινόμενα.

Σύμφωνα με τους αστροφυσικούς πρόκειται για ένα πάρα πολύ σπάνιο φαινόμενο που συνδυάζει το μπλε φεγγάρι, δηλαδή τη 2η πανσέληνο μέσα στον ίδιο μήνα, την έκλειψη που θα φέρει τη Γη ανάμεσα στον Ήλιο και τη Σελήνη και το γεγονός ότι το φεγγάρι θα βρεθεί στο πιο κοντινό σημείο με τον πλανήτη μας, με αποτέλεσμα να φαίνεται κατά 10% - 15% πιο μεγάλο και φωτεινό (υπερπανσέληνος).

Τυχεροί που θα μπορέσουν να παρακολουθήσουν την εξέλιξη του φαινομένου, όσοι κατοικούς στην Ανατολική Ασία, σε περιοχές του Ατλαντικούς και στις δυτικές ακτές της Βόρειας Αμερικής. Το φαινόμενο θα είναι ορατό και στις ανατολικές ακτές της Βόρειας Αμερικής, και στην Ευρώπη, αλλά δεν θα είναι τόσο έντονο όσο στις παραπάνω περιοχές.

Το απόλυτο υπερθέαμα όμως θα ζήσουν οι κάτοικοι της Νέας Ζηλανδίας, της Αυστραλίας και της Ινδονησίας, όπου το μπλε ματωμένο φεγγάρι θα είναι μαγευτικό.

Στην Ελλάδα πάλι το φαινόμενο δε θα είναι τόσο ορατό, καθώς η έκλειψη θα φτάσει στο μέγιστο σημείο της περίπου στις 15:30, όταν το φεγγάρι θα είναι ακόμα κάτω από τη γραμμή του ορίζοντα, που σημαίνει ότι ένα μέρος του φαινομένου ίσως είναι ορατό μεταξύ 17:00 – 17:30.

Η έκλειψη θα διαρκέσει μία ώρα και ένα τέταρτο και η NASA θα κάνει live μετάδοση για όσους δεν μπορούν να την παρακολουθήσουν από κοντά. 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top