Ένα βίντεο που θα σας ραγίσει την καρδιά: Τα παιδιά της Συρίας ξυπόλητα, υποσιτισμένα και θλιμμένα

«Μερικοί άνθρωποι πεινούν τόσο πολύ που μας λένε ότι τρώνε ζωοτροφές, τρώνε σκουπίδια»

Παρά το φιλανθρωπικό έργο και τους εθελοντές που εργάζονται στα περίχωρα της Δαμασκού, οι ίδιοι κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου ότι οι ανθρωπιστικές «συνθήκες» έχουν φθάσει σε επίπεδα κρίσης.

Η συριακή κυβέρνηση εξακολουθεί να εμποδίζει τα φορτηγά που μεταφέρουν αναλώσιμα κι έτσι αυτά δε φτάνουν ποτέ στις περιοχές που έχουν πληγεί.

Οι δυνάμεις του Προέδρου Bashar Assad, υποστηριζόμενες από τη Ρωσία και το Ιράν, έχουν «διατηρήσει» ένα κομμάτι στα ανατολικά προάστια της Γούτα και 400.000 άνθρωποι είναι παγιδευμένοι εκεί χωρίς φαγητό, καύσιμο ή φάρμακα για το χειμώνα.

Την ίδια ώρα, τα νοσοκομεία αγωνίζονται για να αντιμετωπίσουν την παροχή υγειονομικής περίθαλψης, με τα παιδιά να υποφέρουν ιδιαίτερα.

«Μετά από χρόνια πολιορκίας, μετά από χρόνια χωρίς τη διατροφή και το φαγητό που είχαν κάποτε, τα παιδιά είναι πλέον κοκαλιάρικα. Μερικοί άνθρωποι πεινούν τόσο πολύ που μας λένε ότι τρώνε ζωοτροφές, τρώνε σκουπίδια» δήλωσε ο Jakob Kern, ο Αντιπρόσωπος και Διευθύνων Σύμβουλος του Παγκόσμιου Επισιτιστικού Προγράμματος στη Συρία.

Σύμφωνα με τον ΟΗΕ, περίπου 1 στα 8 παιδιά υποσιτίζονται στην ανατολική Γούτα. Και να σκεφτεί κανείς ότι τον Μάιο η αναλογία αυτή... ήταν 1 στα 50!

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top