Πύρινος εφιάλτης στην Καλιφόρνια! Χιλιάδες εγκαταλείπουν τα σπίτια τους - Τρέχουν να σωθούν τα ζώα

Μέχρι στιγμής έχουν κληθεί να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους τουλάχιστον 150.000 άνθρωποι

Οι πυρκαγιές της Καλιφόρνιας μαίνονται λόγω των ισχυρών ανέμων, ενώ τα ζώα που έχουν μείνει πίσω παλεύουν για να ζήσουν.

Στο βίντεο φαίνεται ένα άλογο το οποίο εθεάθη να καλπάζει σε μια εθνική οδό σε μια προσπάθεια να σωθεί από τις φλόγες.

Η φωτιά ξέσπασε την Τρίτη το απόγευμα στο San Bernardino, ανατολικά του Λος Άντζελες και οι άνεμοι της Santa Ana την έσπρωξαν μέσα από την περιοχή, απειλώντας διάφορες γειτονιές.

Οι αξιωματικοί της πυροσβεστικής δήλωσαν ότι κάποια γκαράζ είχαν υποστεί ζημιά αλλά ότι δεν είχαν καεί σπίτια και ότι έχουν σωθεί εκατοντάδες κατοικίες και επιχειρήσεις.

Σύμφωνα με την πυροσβεστική υπηρεσία της Καλιφόρνιας, τα αίτια της φωτιάς είναι άγνωστα, ωστόσο οι δύο τραυματίες βρέθηκαν κοντά στο σημείο απ' όπου ξεκίνησε κοντά σε εστιατόριο φαστ-φουντ.

Μέχρι στιγμής έχουν κληθεί να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους τουλάχιστον 150.000 άνθρωποι, ενώ νέες εκκλήσεις γίνονται σε τακτά χρονικά διαστήματα όσο η φωτιά προχωρά καίγοντας τη Νότια Καλιφόρνια. Οι πυροσβέστες έχουν αποτρέψει μέχρι τώρα την απώλεια κατοικιών, ωστόσο προειδοποιούν τους πολίτες να μην επιστρέψουν αν δεν ελεγχθεί η φωτιά.

Έχουν ετοιμαστεί ήδη κέντρα υποδοχής των πολιτών που έχουν δυναμικότητα έως 12.000 ατόμων. Επίσης, κάλεσαν τους κατοίκους του Λος Άντζελες, λόγω των πυκνών καπνών που έχουν φτάσει ακόμη και στο κέντρο της πόλης, να μην ανοίγουν τα παράθυρα, να παραμένουν μέσα και να αποφεύγουν τις μετακινήσεις και τη φυσική άσκηση έξω, καθώς κινδυνεύουν να παρουσιάσουν αναπνευστικά προβλήματα.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top