Die Welt: «Η Ελλάδα δε φυλάει τα σύνορά της με αποτέλεσμα μετανάστες να φτάνουν στη Γερμανία»

«Λάθος τα στοιχεία για τον αριθμό των μεταναστών που βρίσκονται στην ηπειρωτική χώρα» - Νέα ενημέρωση 23:27

Επίθεση εναντίον της Ελλάδας όσον αφορά στους χειρισμούς της στο μεταναστευτικό εξαπολύει με άρθρο της η Die Welt, υποστηρίζοντας ότι δίνει λάθος στοιχεία για τους πρόσφυγες και δεν φυλάει επαρκώς τα σύνορά της.

«Η Ελλάδα δίνει λάθος στοιχεία για τους πρόσφυγες και παραπλανητική εικόνα για τις πραγματικές διαστάσεις της μετανάστευσης προς την υπόλοιπη Ευρώπη», αναφέρει έρευνα της εφημερίδας και συνεχίζει:

«Κάθε μήνα καταφθάνουν 15.000 αιτούντες άσυλο στη Γερμανία, κυρίως μέσω Βαλκανίων. Η Αθήνα φαίνεται να φυλάσσει πλημμελώς τα σύνορα και δίνει παραπλανητική εικόνα για τις (πραγματικές) διαστάσεις της μετανάστευσης».

Η γερμανική εφημερίδα ισχυρίζεται ότι παρά το γεγονός ότι ο λεγόμενος Βαλκανικός Διάδρομος έχει κλείσει, περίπου 15.000 αιτούντες άσυλο καταφτάνουν κάθε μήνα στη Γερμανία, μέσω του συγκεκριμένου διαδρόμου.

«Ένας από τους σημαντικότερους λόγους: χώρες μέλη της ΕΕ όπως η Ελλάδα και η Βουλγαρία φυλάσσουν συνειδητά πλημμελώς τα εξωτερικά σύνορα, επιτρέποντας σε πρόσφυγες και παρά τους σχετικούς ευρωπαϊκούς κανόνες να συνεχίσουν το ταξίδι τους προς την κεντρική Ευρώπη. Πολλοί καταλήγουν εντέλει στη Γερμανία. Αυτό καταδεικνύουν έρευνες της WamS σε Βερολίνο και Βρυξέλλες», συνεχίζει η Die Welt.

Επικαλούμενη μάλιστα γερμανικές πηγές ασφαλείας και διπλωματικούς κύκλους, η εφημερίδα σημειώνει ότι η ελληνική κυβέρνηση δίνει λάθος στοιχεία για τον αριθμό των προσφύγων που βρίσκονται στη χώρα και παραπλανητική εικόνα για τον πραγματικό αριθμό προσφύγων και μεταναστών που την εγκαταλείπουν.

«Ενώ η Αθήνα μιλάει για 62.000 ανθρώπους στην ηπειρωτική χώρα και τα νησιά, στην πραγματικότητα, αναφέρει η WamS, ο αριθμός δεν ξεπερνά τις 40.000 και αυτό παρότι μόνον κατά την τρέχουσα χρονιά κατέφθασαν στην Ελλάδα μέσω Αιγαίου άλλοι 20.000 αιτούντες άσυλο», αναφέρει η γερμανική εφημερίδα και συνεχίζει:

«Η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες ανέφερε ότι υποστηρίζει στην Ελλάδα 44.000 πρόσφυγες. Επίσης, ο αριθμός των προσφύγων στα πέντε hotspots των νησιών του Αιγαίου είναι προφανώς μικρότερος από τις 13.600 που λέει η ελληνική κυβέρνηση».

«Σύμφωνα με το γερμανικό υπουργείο Εσωτερικών, στα μέσα Σεπτεμβρίου η Ελλάδα προανήγγειλε τη διόρθωση του αριθμού των προσφύγων και μεταναστών που βρίσκονται στην ηπειρωτική χώρα. Μέχρι στιγμής όμως δεν έχει ανταποκριθεί», γράφει η Welt.

Καταγγέλλει μάλιστα επικαλούμενη έγγραφα γερμανικών αρχών ασφαλείας ότι η εντατικοποίηση των αστυνομικών ελέγχων στα σύνορα Ελλάδας-ΠΓΔΜ οδήγησαν στη δημιουργία εναλλακτικών μεταναστευτικών διόδων, με σημαντικότερες τις αερομεταφορές και τον διάδρομο που οδηγεί μέσω των βουλγαροτουρκικών συνόρων. 

 

 

 

Δείτε το ρεπορτάζ του Κεντρικού Δελτίου Ειδήσεων του STAR

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας οι ευρωπαϊκές αρχές εξετάζουν το ενδεχόμενο ενίσχυσης της Frontex στα σύνορα Τουρκίας-Βουλγαρίας.

Πηγή φωτό: Eurokinissi

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top