Πάρτε τα παιδιά από τις οθόνες! Βρήκαν τον τάφο του Άγιου Βασίλη

Τι υποστηρίζουν Τούρκοι αρχαιολόγοι - ΝΕΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: 20:45

Υπάρχει τελικά ο Άγιος Βασίλης ή όχι; Αυτό το ερώτημα βασανίζει τα μικρά παιδιά που οι αθώες τους ψυχές αναμένεται να πληγωθούν ανεπανόρθωτα στο άκουσμα της είδησης ότι Τούρκοι αρχαιολόγοι εντόπισαν τον τάφο του.

Αυτό τουλάχιστον ισχυρίζονται στην τουρκική εφημερίδα Hurriyet, υποστηρίζοντας ότι η αρχαιολογική τους σκαπάνη αποκάλυψε έναν άθικτο ναό και τάφους από την εκκλησία του Αγίου Νικολάου που στο εξωτερικό θεωρείται ο Άγιος που φέρνει τα δώρα στα παιδιά τα Χριστούγεννα.

Ο τάφος βρέθηκε στην Αττάλεια, όπου πιστεύεται ότι γεννήθηκε ο αγαπημένος άγιος των παιδιών με τους αρχαιολόγους να είναι ενθουσιασμένοι με τα ευρήματά τους.

«Προς το παρόν, έχουν πολύ καλά αποτελέσματα, αλλά η πραγματική δουλειά τώρα ξεκινάει. Θα φτάσουμε στο έδαφος και ίσως να βρούμε το άθικτο σώμα του Αγίου Νικολάου», δήλωσε ο  Cemil Karabayram, διευθυντής τοπογραφίας και μνημείων στην Αττάλεια.

Ο Άγιος Νικόλαος, γνωστός για τις δωρεές του και τη βοήθεια που πρόσφερε στους φτωχούς, δημιούργησε το μύθο του Άγιου Βασίλη.

Τα τελευταία χρόνια μάλιστα στην επαρχία Ντεμρέ στην Αττάλεια, κοντά στη γενέτειρά του, έχει αποκατασταθεί η εκκλησία προς τιμήν του και προσελκύει πολλούς επισκέπτες.

Η πόλη Ντεμρέ είναι χτισμένη επάνω στα ερείπια της Μύρας, της πόλης που πιστεύεται ότι είχε ζήσει ο Άγιος Νικόλαος.

Οι ειδικοί πίστευαν μέχρι τώρα ότι τα λείψανα του Αγίου Νικολάου έχουν μεταφερθεί στο Μπάρι της Ιταλίας, όμως με βάσει έγγραφα που έχουν στην κατοχή τους Τούρκοι αρχαιολόγοι θεωρούν ότι τα λείψανα αυτά ανήκαν σε έναν τοπικό ιερέα και όχι στον Άγιο Νικόλαο, του οποίου το σώμα εκτιμάται ότι βρίσκεται μέσα στο συγκρότημα του ναού.

Οι αρχαιολόγοι άρχισαν πρόσφατα τις νέες έρευνες, ανακαλύπτοντας τον ναό κάτω από την σύγχρονη εκκλησία χρησιμοποιώντας γεω-ραντάρ. Λένε πως ο ναός ήταν σχεδόν άθικτος αλλά είναι απρόσιτος λόγω της παρουσίας  ψηφιδωτών που πρέπει να διατηρηθούν.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top