Πέθανε η πανίσχυρη "Madame L’Oreal" Λιλιάν Μπετανκούρ

Σε ηλικία 94 ετών

Πέθανε η «χρυσή» κληρονόμος της L’Oreal

Την τελευταία της πνοή άφησε την Πέμπτη σε ηλικία 94 ετών η  Λιλιάν Μπετανκούρ, η «χρυσή» κληρονόμος της αυτοκρατορίας των καλλυντικών L' Oreal.

Η πανίσχυρη Madme L’Oreal -κάποτε πλουσιότερη γυναίκα του κόσμου - πέθανε τη νύχτα στο σπίτι της. «Θα γινόταν 95 ετών στις 21 Οκτωβρίου. Η μητέρα μου έφυγε γαλήνια», ανέφερε η κόρη της, Φρανσουάζ Μπετανκούρ-Μεγιέρ σε ανακοίνωση που εξέδωσε.

Η Μπετανκούρ γεννήθηκε στο Παρίσι και ήταν το μοναδικό παιδί της Louise Madeleine Berthe και του Eugène Schueller, ιδρυτή της L’Oréal.

Η μητέρα της πέθανε όταν εκείνη ήταν 5 χρονών, ενώ στα 15 της χρόνια προσχώρησε στην εταιρεία του πατέρα της ως μαθητευόμενη, αναμειγνύοντας τα καλλυντικά και τα μπουκάλια σαμπουάν.

Το 1950 παντρεύτηκε τον Γάλλο πολιτικό Αντρέ Μπετανκούρ, ενώ τρία χρόνια μετά το ζευγάρι απέκτησε την πρώτη του κόρη. Στη συνέχεια απέκτησαν και δυο γιους.

Η περιουσία της Μπετανκούρ είχε υπολογιστεί 39,5 δισ. δολάρια. Μόνο πέρυσι κατέγραψε αύξηση κατά 3,4 δισ. δολάρια, γεγονός που την οδήγησε στην 14η θέση της λίστας του Forbes με τους πλουσιότερους ανθρώπους στον κόσμο.

Τα τελευταία της χρόνια ζούσε σε ένα σπίτι που μοιάζει με ξενοδοχείο, στο πιο ακριβό προάστιο του Παρισιού. Δεκάδες ήταν οι άνθρωποι που την υπηρετούσαν: από καμαριέρες και μαγείρισσες μέχρι κομμωτές, αμπιγιέζ και γυμναστές ήταν το προσωπικό που απασχολούσε μόνιμα και μόνο για τις δικές της ανάγκες, αφού σε αυτή τη βίλα ζούσε μόνη της!

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top