Η Ίρμα δεν άφησε τίποτα όρθιο στη Φλόριντα! Τουλάχιστον 12 οι νεκροί

Εικόνες καταστροφής από το πέρασμα του υπερκυκλώνα

Πέρασε κι άφησε πίσω της συντρίμμια η Ίρμα στη Φλόριντα, καθώς οι καταστροφές είναι ανυπολόγιστες, ενώ τουλάχιστον 12 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους.

Μέχρι στιγμής δεν έχουν διευκρινιστεί από τις αρχές οι αιτίες των θανάτων αυτών και το μόνο που ανακοινώθηκε επίσημα ήταν ο θλιβερός απολογισμός.

«Ο αριθμός των επιβεβαιωμένων θανάτων που μπορούν να αποδοθούν στον κυκλώνα Ίρμα ανέρχεται ως αυτή τη στιγμή στους 12», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Αλμπέρτο Μοσκόκο, εκπρόσωπος των υπηρεσιών αντιμετώπισης έκτακτων καταστάσεων της Φλόριντα.

Ισοπεδωμένα είναι και τα νησιά Κις, από όπου πέρασε ο υπερκυκλώνας και άφησε πίσω του γκρεμισμένα κτίρια, διαλυμένα σπίτια και συντρίμμια παντού.

Σύμφωνα με πληροφορίες το 85% των οικημάτων εκεί έχει υποστεί μερική ή ολική καταστροφή, ενώ συνολικά, περίπου 5,8 εκατομμύρια σπίτια και επιχειρήσεις στη Φλόριντα και στις γειτονικές πολιτείες παραμένουν χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα.

Ήδη έχει αρχίσει να παρατηρείται έλλειψη καυσίμων στο 37,6% των πρατηρίων της Φλόριντα, ενώ ξεκίνησαν και οι λεηλασίες σε καταστήματα και σπίτια, με την αστυνομία να πραγματοποιεί πάνω από 50 συλλήψεις.

Μεταξύ αυτών 26 άτομα συνελήφθησαν για λεηλασίες στο πολυκατάστημα Wal Mart στο Μαϊάμι το περασμένο Σάββατο, ενώ έξι ακόμα συνελήφθησαν ως ύποπτοι για εισβολή σε καταστήματα από τα οποία πήραν παπούτσια, τσάντες και φορητούς υπολογιστές.

Όλα αυτά, λίγο πριν την επίσκεψη του Ντόναλντ Τραμπ στη Φλόριντα την Πέμπτη, όπου θα μεταβεί μαζί με τη σύζυγό του Μελάνια.

Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ θέλει με αυτό τον τρόπο να δείξει ότι είναι κοντά στους δοκιμαζόμενους πολίτες της Φλόριντα, ενώ στο Twitter έγραψε:

«Οι σκέψεις μου βρίσκονται πάντα με όλους εκείνους που επλήγησαν από τους κυκλώνες».

Πηγή φωτό - βίντεο: AP

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top