Σοκ: Νοικοκυρά ανέμειξε καθαριστικά που έχουμε όλοι στο σπίτι και βρέθηκε στην εντατική!

Την ώρα που σφουγγάριζε ένιωσε τρομερούς πόνους στο στήθος – Ο γιος της την έσωσε ειδοποιώντας εγκαίρως το ασθενοφόρο

Νοικοκυρά ανέμειξε καθαριστικά και βρέθηκε στην εντατική!

Από την κουζίνα του σπιτιού της στην εντατική του νοσοκομείου βρέθηκε από τη μία στιγμή στην άλλη γυναίκα στη Μεγάλη Βρετανία.

Η 36χρονη Charley Howson, μητέρα τριών παιδιών, είχε την ατυχή έμπνευση να συνδυάσει χλωρίνη, Dettol και ένα απολυμαντικό και να προσθέσει και ζεστό νερό, θέλοντας να σφουγγαρίσει το σπίτι της.

Ο συνδυασμός των υλικών είχε ως αποτέλεσμα να δημιουργηθεί χλωριούχο αέριο, το οποίο μόλις εισέπνευσε άρχισε της προκαλεί έντονους πόνους στο στήθος.

«Πίστευα ότι πάθαινα καρδιακή προσβολή» είπε η ίδια στη Mirror, με τον μεγαλύτερο γιο της να ακούει τις κραυγές πόνου της μητέρας του και να καλεί το ασθενοφόρο.

Η Charley μεταφέρθηκε στην εντατική καθώς τα επίπεδα οξυγόνου στο αίμα της ήταν πολύ χαμηλά.

Η 36χρονη χρειάστηκε τρεις μέρες για να συνέλθει πλήρως, ενώ οι γιατροί της είπαν ότι η έγκαιρη επέμβαση του γιου της αποδείχθηκε σωτήρια.

«Η ανάμειξη χλωρίου με άλλες χημικές ουσίες μπορεί να προκαλέσει αντίδραση, αλλάζοντας τη σταθερή μορφή του χλωρίου σε επικίνδυνο αέριο. Η προσθήκη θερμότητας καθιστά τη χημική αντίδραση ταχύτερη. Προκαλεί ερεθισμό του δέρματος και των ματιών και μπορεί να κάψει τους πνεύμονες όταν το εισπνεύσουμε» εξήγησε στην Daily Mail ο Gareth Cave, λέκτορας Χημείας στο πανεπιστήμιο Nottingham Trent.

Η ίδια η Charley, πάντως, σοκαρισμένη που πήγε να πάθει σοβαρή ζημιά από υλικά που έχουμε οι περισσότεροι στο σπίτι μας, τόνισε πως θέλει να προειδοποιήσει τον κόσμο να διαβάζει τις ετικέτες, ειδικά των χημικών προϊόντων, για να αποφύγει ενδεχόμενους κινδύνους για την υγεία.

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top