Οι εξελίξεις με ΗΠΑ και Ρωσία θυμίζουν εποχή ψυχρού πολέμου – Τι ζήτησε η Γερμανία

Έξαλλος ο Πούτιν με τις κυρώσεις για τη Μόσχα που ψήφισε το αμερικανικό Κογκρέσο

Άστραψε και βρόντηξε ο Βλαντιμίρ Πούτιν μετά τις νέες κυρώσεις εναντίον της Ρωσίας, τις οποίες ψήφισε το αμερικανικό Κογκρέσο, λόγω της λεγόμενης εμπλοκής της Μόσχας στις αμερικανικές εκλογές και της δραστηριοποίησης στην Ουκρανία και στη Συρία.

Ο ρώσος πρόεδρος ανακοίνωσε ότι η διπλωματική αποστολή των Ηνωμένων Πολιτειών στη χώρα του θα πρέπει να μειωθεί κατά 755 άτομα. 

Το State Department χαρακτήρισε τη δήλωση αυτή «θλιβερή και αδικαιολόγητη».

Πλέον η κατάσταση θυμίζει πολύ, εποχή Ψυχρού Πολέμου. Ο Αμερικανός αντιπρόεδρος Μάικ Πενς είπε επίσης στο Ταλίν,  ότι υπάρχει ενδεχόμενο να αναπτυχθούν και στην Εσθονία αντιπυραυλικά συστήματα Πάτριοτ. 

Ο πρόεδρος Πούτιν σε συνέντευξή του πάντως δεν έκρυψε το γεγονός ότι ήλπιζε στην καλυτέρευση των αμερικανό-ρωσικών σχέσεων.

Οι ψυχροπολεμικές διαστάσεις στις σχέσεις των δύο χωρών δεν αφήνουν ασυγκίνητη τη Γερμανία που ζητάει από την πλευρά της αντίμετρα στις αμερικανικές κυρώσεις.

Στην ανεμοδαρμένη αυτή ατμόσφαιρα και μία μέρα μετά την επιθεώρηση του Πούτιν στο ρωσικό ναυτικό στην Αγία Πετρούπολη, το ΝΑΤΟ άρχισε ασκήσεις σε περιοχή κοντά στην πρωτεύουσα της Γεωργίας, Τυφλίδα, όπου για πρώτη φορά στην ιστορία αναπτύχθηκαν αμερικανικά και γερμανικά όπλα. Στις ασκήσεις παίρνουν μέρος πέντε χώρες μέλη και τρεις εταίροι της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας, η Ουκρανία, η Αρμενία και η Γεωργία.

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top