Ερντογάν: "Η Συνθήκη της Λοζάνης είναι ιδρυτικό έγγραφο της Τουρκικής Δημοκρατίας"

Τα αντιπολιτευτικά μέσα ενημέρωσης χαρακτηρίζουν τον Σουλτάνο "μπερδεμένο"

Ερντογάν: "Η Συνθήκη της Λοζάνης είναι ιδρυτικό έγγραφο τ

«Με τη Συνθήκη της Λοζάνης, ο τουρκικός λαός κατάφερε να καταγραφεί σε όλα τα διπλωματικά και διεθνή νομικά πεδία» αναφέρει ο Τούρκος Πρόεδρος, Ταγίπ Ερντογάν, σε γραπτό μήνυμά του για την 94η επέτειο της υπογραφής της Συνθήκης της Λοζάνης.

ΟΤούρκος Πρόεδρος επισημαίνει ότι γιορτάζουν σήμερα, Δευτέρα, την υπογραφή της συνθήκης, η οποία αποτέλεσε ιδρυτικό έγγραφο της Τουρκικής Δημοκρατίας. «Ο αξιότιμος λαός μας, παρά τις ελλείψεις, τη φτώχεια, τις αδυναμίες, με το έπος της ανεξαρτησίας που υπέγραψε με την Συνθήκη της Λοζάνης, καταγράφηκε σε όλα τα διπλωματικά και διεθνή νομικά πεδία. Το τουρκικό έθνος, με τη Συνθήκη της Λοζάνης, έσκισε τη Συνθήκη των Σεβρών που στόχευε εναντίον των χίλιων χρόνων ύπαρξής του σε αυτά τα χώματα και έπεισε όλο τον κόσμο ότι δεν θα υποχωρήσει ποτέ», είπε χαρακτηριστικά. 

Πάντως, αντιπολιτευτικά μέσα ενημέρωσης σχολιάζουν ότι «ο Τούρκος Πρόεδρος είναι μπερδεμένος με τη Συνθήκη της Λοζάνης», καθώς σε δηλώσεις του από εξέδρας τη χαρακτηρίζει «πανωλεθρία» και σε επίσημες ανακοινώσεις του «νίκη». Τα αντιπολιτευτικά μέσα υπενθυμίζουν περσινές δηλώσεις του Ταγίπ Ερντογάν σε συγκέντρωση των κοινοταρχών στην Άγκυρα, κατά την οποία είχε πει ότι «ας μην προσπαθεί κανείς να μας πείσει ότι η Λοζάνη ήταν νίκη».

 

Από την Τουρκία, Άννα Ανδρέου

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top