Tα δάκρυα του Ερντογάν: Λύγισε ο Σουλτάνος ακούγοντας το ποίημα ενός πατέρα που έχασε τα δίδυμα αγόρια του στο πραξικόπημα

«Αχμέτ μου και Μεχμέτ μου, ψυχές μου, σας χαιρετώ όλους με σεβασμό»

Ο σκληροτράχηλος Ερντογάν λύγισε όταν άκουσε το ποίημα ενός πατέρα  δύο αστυνομικών που σκοτώθηκαν το βράδυ του αποτυχημένου πραξικοπήματος.

Αχμέτ μου και Μεχμέτ μου, ψυχές μου, σας χαιρετώ όλους με σεβασμό.

Aυτά ήταν τα λόγια του πατέρα που έχασε τα δύο δίδυμα του αγόρια μέσα σε μία νύχτα την νύχτα του πραξικοπήματος και χτύπησαν τις ευαίσθητες χορδές του Ερντογάν.

Ο Σουλτάνος δεν μπόρεσε να συγκρατήσει τα δάκρυά του. Πρόκειται για μία εικόνα ασυνήθιστη για τον βλοσυρό σουλτάνο.

Την ίδια ώρα οι φανατικοί υποστηρικτές του γράφουν τραγούδια και περιμένουν τη μεγάλη φιέστα του Σαββάτου στην Άγκυρα για τον ένα χρόνο αποτυχίας του πραξικοπήματος.

Εκείνη η νύχτα έγινε η αφορμή για τον αγαπημένο σκηνοθέτη του σουλτάνου Αλί Αβτζί  για να γυρίσει την ταινία «Αφύπνιση» το τέλος της οποίας ο Ερντογάν δολοφονείται.

Η συγκεκριμένη εξέλιξη  όπως ήταν αναμενόμενο δεν άρεσε καθόλου στον αχαλίνωτο Ερντογάν και έτσι χωρίς πολλά πολλά διέταξε τη σύλληψη του με την κατηγορία του γκιουλενιστή .

Ο Αβτζί για τον Ερντογάν μέχρι και τον Μάρτιο ήταν ο κορυφαίος σκηνοθέτης. Ήταν ο ίδιος άνθρωπος που κινηματογράφησε την προπαγανδιστική αγιογραφία του σουλτάνου με τίτλο «Αρχηγός». Η ταινία, που κατά πολλούς έγινε κατά παραγγελία και υπό τη στενή επίβλεψη του, στοίχισε 8εκατ. δολάρια και βγήκε στους κινηματογράφους λίγο πριν το επίμαχο δημοψήφισμα.

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top