Ο Εμμανουέλ Μακρόν… βατράχι για μια μέρα

Επισκέφθηκε το πυρηνικό υποβρύχιο «Ο Τρομερός»/ Πρώτη ανάρτηση: 05-07-2017 09:13

Μια μέρα μετά την μεγαλοπρεπή ομιλία στις Βερσαλλίες, ο Γάλλος πρόεδρος Εμμανουέλ Μακρόν τράβηξε και πάλι πάνω του τα βλέμματα της δημοσιότητας, αυτή τη φορά με την επίσκεψη του σε πυρηνικό υποβρύχιο, 300 χιλιόμετρα ανοικτά των γαλλικών ακτών. 

Ο Μακρόν επιβιβάστηκε και αποβιβάστηκε στο πυρηνικό υποβρύχιο “Le Terrible” (ο Τρομερός), με ελικόπτερο όπως οι κομάντος του πολεμικού ναυτικού και φορώντας στολή βατραχανθρώπου.

 

 

 

 

Στη συνέχεια φόρεσε την στολή που φορούν τα πληρώματα των υποβρυχίων με γραμμένο το όνομα του και απευθύνθηκε στα 110 μέλη του πληρώματος ξεκινώντας υπογραμμίζοντας πως τους «μιλά ο πρόεδρος της Γαλλικής Δημοκρατίας».

Ο Μακρόν έμεινε 4 ώρες μέσα στο υποβρύχιο όπου γευμάτισε και επισκέφθηκε όλους τους χώρους, ενώ παρακολούθησε μια προσομοίωση εκτόξευσης πυρηνικών πυραύλων.

Εξαιτίας της επίσκεψης στο πυρηνικό υποβρύχιο, ο Γάλλος πρόεδρος δεν μπόρεσε να παρακολουθήσει την πρώτη ομιλία του πρωθυπουργού του στη Γαλλική εθνοσυνέλευση. Ωστόσο βρήκε λίγο χρόνο για να τουιτάρει φωτογραφίες του από την θεαματική είσοδο του στο υποβρύχιο. Ο Μακρόν είναι ο τρίτος πρόεδρος της Γαλλίας, που επισκέπτεται πυρηνικό υποβρύχιο της χώρας, μετά τον Φρανσουά Ολάντ το 2012 και τον Βαλερί Ζισκάρ Ντ’ Εστέν το 1974.

Μαρία Δεναξά, Παρίσι

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top