19χρονος τζιχαντιστής σχεδίαζε μακελειό σε συναυλία του Έλτον Τζον

Καταδικάστηκε σε ισόβια

19χρονος τζιχαντιστής σχεδίαζε μακελειό σε συναυλία του Έλτον Τζον

Σε ισόβια κάθειρξη καταδικάστηκε ο 19χρονος ο Χαρούν Αλί Σιέντ από το δυτικό Λονδίνο, καθώς σχεδίαζε τρομοκρατικές επιθέσεις στη βρετανική πρωτεύουσα στην επέτειο της 11ης Σεπτεμβρίου.

Ο νεαρός τρομοκράτης, που είχε τον κωδικό “Isis” στο κινητό του, ομολόγησε ότι στο διάστημα μεταξύ Απριλίου και Σεπτεμβρίου 2016 προετοίμαζε τρομοκρατικά χτυπήματα. Ο 19χρονος, θα περάσει τουλάχιστον τα επόμενα 15 χρόνια της ζωής του στη φυλακή προτού εξετάσουν οι αρχές την πιθανότητα μιας υπό όρους αποφυλάκισής του.

O έφηβος τζιχαντιστής είχε πει σε μυστικό αστυνομικό ότι ήθελε να πυροδοτήσει βόμβα στην Oxford street.

Ο 19χρονος από το Χάουνσλο του δυτικού Λονδίνου παραδέχθηκε ότι προσπάθησε να αποκτήσει ένα οπλοπολυβόλο, γιλέκο με εκρηκτικά και πιστόλια, αλλά επειδή δεν τα κατάφερε προσπάθησε να κατασκευάσει βόμβα με καρφιά, την οποία επρόκειτο να χρησιμοποιήσει σε πολυσύχναστη περιοχή της βρετανικής πρωτεύουσας όπως στoν κεντρικό εμπορικό δρόμο "Oxford street", στα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ ή σε συναυλία του Έλτον Τζον στο Χάιντ Παρκ στην επέτειο των τρομοκρατικών επιθέσεων της 11ης Σεπτεμβρίου.

Χωρίς να το γνωρίζει, ο Σιέντ επικοινώνησε με μυστικό αστυνομικό μέσω του Διαδικτύου και ζήτησε βοήθεια για να βρει όπλα. Έτσι κατέληξε στα χέρια της αντιτρομοκρατικής.

Ο έλεγχος των ηλεκτρονικών του συσκευών έδειξε ότι ο Σιέντ αναζήτησε πολλές φορές στο Ίντερνετ προπαγανδιστικό υλικό του ISIS, οδηγίες για την κατασκευή βομβών καθώς και κείμενα που νομιμοποιούν τη δολοφονία γυναικών και παιδιών.

Άλλοι δύο άνδρες που συνελήφθησαν μαζί με τον Σιέντ αφέθησαν ελεύθεροι.


 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top