Ο ιταλικός νότος «ψήνεται» και ο βορράς πνίγεται-Καύσωνας στην Τουρκία

Πύρινη λαίλαπα απειλεί σπίτια και στο Μαλιμπού της Καλιφόρνιας

Φαίνεται πως οι Τούρκοι μας ξεπέρασαν κατά πολύ στις βαθμολογίες του ...καύσωνα. Το θερμόμετρο στην Σανλριούρφα της Τουρκίας έδειξε 60 βαθμούς Kελσίου. Το Σαββατοκύριακο αναμένεται ο υδράργυρος να χτυπήσει κόκκινο σε Κωνσταντινούπολη, Άγκυρα, Ντιγιαρμπακίρ. Στη Μανίσα το θερμόμετρο θα ανεβεί στους 44 βαθμούς.

Ο ιταλικός νότος....ψήνεται και ο βορράς...πνίγεται!

Στη Σικελία το θερμόμετρο άγγιξε τους 40 βαθμούς και οι κάτοικοι ανησυχούν πως ο καύσωνας μπορεί να ενισχύσει τις μικρές πυρκαγιές που μαίνονται.

Το τοπίο είναι εκ διαμέτρου αντίθετο στα βόρεια της χώρας όπου βρέχει καταρρακτωδώς. Στη Ραβέννα τραυματίστηκαν ελαφρά άνθρωποι λόγω της κακοκαιρίας ενώ προκλήθηκαν ζημιές σε σπίτια.

Γερμανία

Βροχές, καταιγίδες και πλημμύρες στην Γερμανία. Μια γυναίκα έπεσε σε πλημμυρισμένη τρύπα ενώ περπατούσε στο δρόμο. Το νερό έφτασε ως το μετρό του Βερολίνου. Οι πυροσβέστες βγήκαν στους δρόμους με σωλήνες και αντλίες.

Σοβαρές ζημιές σε αυτοκίνητα προκάλεσε το χαλάζι στη Νεμπράσκα των Ηνωμένων Πολιτειών.

Στην Αριζόνα ο κυβερνήτης κήρυξε την περιοχή σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης λόγω της δασικής πυρκαγιάς η οποία παίρνει ανεξέλεγκτες διαστάσεις καθώς έχει τετραπλασιαστεί σε μέγεθος. Εκατοντάδες άνθρωποι αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους.

Πύρινη λαίλαπα απειλεί σπίτια και στο Μαλιμπού της Καλιφόρνιας.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top