«Το κράτος απέτυχε»-Η συγγνώμη της Τερέζα Μέι για την τραγωδία στον Πύργο του Grenfell

«Η υποστήριξη των οικογενειών δεν ήταν επαρκής»

Μετά την σφοδρή κριτική που δέχτηκε για την στάση της μετά την τραγωδία στον Πύργο της Κολάσεως (θυμίζουμε πως πήγε στο σημείο για 15 λεπτά και δεν συνομίλησε με τις οικογένειες των θυμάτων), η Τερέζα Μέι έκανε την αυτοκριτική της, και ζήτησε «συγγνώμη» για την αποτυχία του κράτους.

Η Πρωθυπουργός της Βρετανίας μετά την ψυχρολουσία των βουλευτικών εκλογών απ΄όπου βγήκε αποδυναμωμένη, είπε στην Βουλή των Κοινοτήτων:

«Επιτρέψτε μου να είναι απολύτως σαφής. Η υποστήριξη για τις οικογένειες τις πρώτες ώρες δεν ήταν αρκετά καλή. Άνθρωποι έμειναν χωρίς τα υπάρχοντά τους, χωρίς στέγη πάνω από το κεφάλι τους,  χωρίς τη βασική πληροφόρηση για το τι συνέβη, τι πρέπει να κάνουν, πού πρέπει να πάνε για να τους βοηθήσουν. Το κράτος απέτυχε να τους βοηθήσει όταν το χρειάζονταν περισσότερο» είπε η Μέι και πρόσθεσε:

«Αυτό ήταν αποτυχία του κράτους, σε τοπικό και εθνικό επίπεδο, να βοηθήσει τους ανθρώπους τη στιγμή που το χρειάζονται περισσότερο. Ως Πρωθυπουργός, απολογούμαι γι΄αυτή την αποτυχία».

Μάλιστα τόνισε πως «ως Πρωθυπουργός αναλαμβάνω την ευθύνη ώστε να κάνω ο,τι γίνεται προκειμένου να διορθωθούν τα πράγμαυα. Έτσι κάθε οικογένεια το σπίτι της οποίας καταστράφηκε, θα λάβει αποζημίωση, ώστε να μπορούν να αγοράσουν φαγητό, ρούχα και άλλα αναγκαία. Και όλοι εκείνοι που έχασαν τα σπίτια τους, θα βρουν στέγη μέσα σε τρεις εβδομάδες».

Τέλος, η Τερέζα Μέι αποκάλυψε πως «όλη η χώρα συγκλονίστηκε από την απόλυτη καταστροφή που προκάλεσε η φωτιά», ενώ είπε πως όσοι επηρεάστηκαν από την φωτιά δεν θα πληρώσουν φόρους.

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top