Μπιναλί Γιλντιρίμ: Ο ανορθόγραφος διευθυντής που έγινε πάμπλουτος πρωθυπουργός μπλεγμένος σε σκάνδαλα

Τα "malta files" καίνε τον Τούρκο πολιτικό

O τούρκος πρωθυπουργός είναι δισεκατομμυριούχος και "δεξί χέρι" του Ερντογάν. Οι μπίζνες του είναι σκοτεινές και οι offshore του δαιδαλώδεις.

Σύμφωνα με το οικονομικό σκάνδαλο Malta Files, ο τούρκος πρωθυπουργός τρώει με χρυσά κουτάλια, αφού είναι άσος στη φοροδιαφυγή. Η περιουσία του ξεπερνά τα 140.000.000 ευρώ.

Τα αποκαλούμενα Malta files αφορούν 150.000 έγγραφα σε μία έρευνα 49 δημοσιογράφων σε 16 χώρες, η οποία εντοπίζει φοροδιαφυγή, ξέπλυμα χρήματος και διαφθορά.

Δεν είναι απλά ο δεύτερος πιο ισχυρός άνδρας στη Τουρκία μετά τον Ερντογάν. Ο Γιλντιρίμ είναι και πλοιοκτήτης! Η  ναυτιλιακή του εταιρία έχει 11 πλοία, τα οποία ανήκουν σε offshore εταιρείες σε Ολλανδία και Μάλτα, αξίας 33 εκατομμυρίων ευρώ. Ο γιος, η κόρη και τα ανίψια του έχουν επτά ακίνητα στην Ολλανδία, αξίας άνω των 2,5 εκατομμυρίων δολαρίων.

Είναι βέβαια απορίας άξιο πώς ένας άνθρωπος που δεν μπορεί να γράψει στη μητρική του γλώσσα την απλή φράση «αγαπητοί μαθητές καλή επιτυχία και καλές διακοπές», όχι μόνο δημιούργησε μία αυτοκρατορία, αλλά είναι και πρωθυπουργός της χώρας.

Η καριέρα του Γιλντιρίμ στη ναυτιλία άρχισε το 1994, ως διευθυντής της Istanbul Fast Ferries Company. Το 2000 απολύθηκε διότι έκανε συμβόλαιο με τον θείο του, για τη διαχείριση των κυλικείων. Όπως καταλαβαίνετε, το τότε σκάνδαλο δεν έβλαψε καθόλου την καριέρα του, αφού διετέλεσε υπουργός μεταφορών, ναυτιλίας και επικοινωνίας του Ερντογάν για 12 χρόνια. Όλοι ξέρουμε τι σημαίνει αυτό σε μία διεφθαρμένη χώρα, όπως είναι η Τουρκία. 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top