Αυτοί είναι ΑΝΤΡΕΣ που ΑΙΜΑΤΟΚΥΛΗΣΑΝ το Λονδίνο - Στη δημοσιότητα τα ονόματα τους

Τι ανακοίνωσαν οι βρετανικές αρχές

Ταυτοποιήθηκαν οι δράστες της τρομοκρατικής επίθεσης του Λονδίνου  που σημειώθηκε το βράδυ του Σαββάτου και είχε ως τραγικό απολογισμό τουλάχιστον επτά νεκρούς και δεκάδες τραυματίες.

«Γνωρίζουμε τις ταυτότητες των δολοφόνων», ανακοίνωσαν νωρίτερα οι βρετανικές αρχές.

Η βρετανική αστυνομία κατονόμασε δύο από τους δράστες της επίθεσης στη Γέφυρα του Λονδίνου. Σύμφωνα με το BBC, ο ένας δράστης είναι ο 27χρονος Κουράμ Μπατ. Ο δεύτερος δράστης ονομάζεται Ρασίντ Ρεντουάν.

Παράλληλα, αστυνομικοί διερευνούν αν οι τρεις δράστες ανήκουν σε ευρύτερο δίκτυο τρομοκρατικής δράσης.

Υπενθυμίζουμε ότι η εξτρεμιστική οργάνωση του Ισλαμικού κράτους (ISIS) ανέλαβε την ευθύνη της διπλής επίθεσης και η αστυνομία έχει ήδη προχωρήσει σε 12 συλλήψεις.

Ριζοσπαστικοί ισλαμιστές οι δράστες

Η υπουργός Εσωτερικών της Βρετανίας, Άμπερ Ραντ σχολίασε ότι οι δράστες ήταν πιθανόν ριζοσπαστικοί ισλαμιστές τρομοκράτες.

«Όπως είπε η πρωθυπουργός, έχουμε την πεποίθηση ότι ήταν ριζοσπαστικοί ισλαμιστές τρομοκράτες, απ' αυτό εμπνέονταν, και πρέπει να μάθουμε περισσότερα όσον αφορά το από πού ήρθε αυτή η ριζοσπαστικοποίηση», δήλωσε η Ραντ μιλώντας στο τηλεοπτικό δίκτυο ITV.

Η Ραντ αρνήθηκε να σχολιάσει αν οι δράστες της επίθεσης ήταν γνωστοί στις αρχές πριν από τη χθεσινή επίθεση. «Η επιχείρηση συνεχίζεται, έτσι ανακαλύπτουμε περισσότερα για το ποιοι είναι αυτοί οι τρεις», δήλωσε.

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top