Spiegel: Γκάμπριελ κατά Σόιμπλε- Βέλη για το ποιο πρέπει να είναι το μέλλον της Ευρώπης

«Η πολιτική των κόκκινων γραμμών πρέπει να τελειώνει»

Spiegel: Γκάμπριελ κατά Σόιμπλε- Βέλη για το ποιο πρέπει

Το γερμανικό περιοδικό Der Spiegel γράφει για την κόντρα μεταξύ των υπουργείων Οικονομικών κι Εσωτερικών της Γερμανίας, για το ποιο ακριβώς πρέπει να είναι το μέλλον της Ευρώπης.

Το περιοδικό επικαλείται εμπιστευτικά έγγραφα της γερμανικής κυβέρνησης και λέει ότι το υπουργείο Οικονομικών ζητά «διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις και δημοσιονομική εξυγίανση, για χώρες όπως η Ελλάδα και η Πορτογαλία, ως αναγκαία προϋπόθεση για την περαιτέρω ενσωμάτωση». Ο Σόιμπλε ζητά απέναντι στην Κομισιόν ένα «τείχος προστασίας».

Το υπουργείο Εξωτερικών, από τη μεριά του, είναι πιο ευέλικτο κ αι ευνοϊκό προς τις χώρες που εφαρμόζουν τις μεταρρυθμίσεις, ενώ προτείνει την εισαγωγή «στο Σύμφωνο Σταθερότητας και Ανάπτυξης ενός “χρυσού κανόνα”, ο οποίος να επιτρέπει -υπό ορισμένες προϋποθέσεις- μελλοντικές επενδύσεις, μέσω κρατικών δανείων».

Όπως αναφέρει το Der Spiegel, ο Ζίγκμαρ Γκάμπριελ τάσσεται κατά του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε όσον αφορά τη μονομερή του στάση για τη δημοσιονομική πειθαρχία και για την παραμέληση της κοινωνικής διάστασης της Ευρώπης.

«Χαιρετίζω ρητά το γεγονός ότι η Κομισιόν στις προτάσεις της για την νομισματική Ένωση προσανατολίζεται πέραν της ημερήσιας διάταξης της πολιτικής και της δημοσιονομικής τεχνικής» υπογραμμίζει ο Γκάμπριελ, αναφερόμενος στις προτάσεις της για το μέλλον της Ευρώπης. «Αυτό πρέπει και να κάνουμε τώρα. Η πολιτική των κόκκινων γραμμών πρέπει να τελειώνει».

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top