Ο Τραμπ απομάκρυνε τον διευθυντή του FBI! "Δεν είστε σε θέση να ηγηθείτε"- ΣΚΑΝΔΑΛΑ με Ρωσία και Χίλαρι Κλίντον

Επιστολή καταπέλτης του προέδρου των ΗΠΑ

Ο Τραμπ απομάκρυνε τον διευθυντή του FBI! "Δεν είστε σε θ

Χθες, Τρίτη, ο Πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, απέλυσε χωρίς καμία προειδοποίηση τον διευθυντή του Ομοσπονδιακού Γραφείου Ερευνών (FBI), Τζέιμς Κόμεϊ.

Με επιστολή του, που δημοσίευσε ο Λευκός Οίκος, ο Πρόεδρος των ΗΠΑ αναφέρει στον αρχηγό του FBΙ: «Είναι απαραίτητο να βρούμε νέα ηγεσία για το FBI που να επαναφέρει τη δημόσια εμπιστοσύνη και πίστη στη ζωτικής σημασίας αποστολής του, της επιβολής του νόμου».

Μεταξύ άλλων, γράφει επίσης ότι «παρότι εκτιμώ ιδιαίτερα την ενημέρωσή μου από εσάς τρεις ξεχωριστές φορές ότι δεν υπόκειμαι σε έρευνα, ωστόσο συμφωνώ με την κρίση του υπουργείου Δικαιοσύνης ότι δεν είστε σε θέση να ηγηθείτε αποτελεσματικά της Υπηρεσίας». Ο Τραμπ τόνισε, επίσης, ότι σημαντικός παράγοντας της απόφασής του ήταν η εισήγηση του Γενικού Εισαγγελέα των Ηνωμένων Πολιτειών, Τζεφ Σέσιονς, ενώ την απόφαση του Προέδρου ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου, Σον Σπάισερ.

Για την ιστορία, ο Κόμεϊ είχε ανακοινώσει την έρευνα στα ηλεκτρονικά μηνύματα της Χίλαρι Κλίντον, όσο ήταν υποψήφια για την προεδρία των ΗΠΑ.

Συγκεκριμένα, ο πρώην διευθυντής του FBI βρέθηκε στη μέση όταν η Κλίντον ήταν υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, στην κυβέρνηση Ομπάμα, και τέθηκε θέμα για το αν η χρήση προσωπικού διακομιστή μηνυμάτων από την ίδια μπορεί να θέσει σε κίνδυνο την εθνική ασφάλεια της χώρας.'

Η επιστολή του Ντόναλντ Τραμπ στον Τζέιμς Κόμεϊ

Αν και ο Κόμεϊ θεώρησε λήξαν το θέμα, τον Ιούλιο του 2016, λίγες ημέρες πριν τις προεδρικές εκλογές της 8ης Νοεμβρίου ξανάνοιξε την έρευνα, καθώς βρέθηκαν νέα ηλεκτρονικά μηνύματα, σχετικά με την υποψήφια Πρόεδρο.

Το όνομα του Τζέιμς Κόμεϊ, όμως, εμπλέκεται και σε μια έρευνα, που αφορούσε πιθανή επέμβαση της Ρωσίας στις προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ.

Ο Ροντ Ρόσενστιν, αναπληρωτής γενικός εισαγγελέας, έστειλε, επίσης, επιστολή, η οποία δημοσιεύτηκε από τον Λευκό Οίκο. Στην επιστολή αναγράφεται ότι ο Κόμεϊ έκανε λάθη στην έρευνα του προσωπικού ηλεκτρονικού ταχυδρομείου της Κλίντον και ότι χειρίστηκε εντελώς λάθος το ζήτημα. Υπογραμμίζει, μάλιστα, ότι ο πρώην διευθυντής του FBI «αγνόησε μια παλιά αρχή, για να δημοσιοποιήσει υποτιμητικές πληροφορίες περί του ατόμου μιας απορριφθείσας εγκληματικής έρευνας».

Στο Κογκρέσο, όμως, διεξάγονται ακόμα έρευνες για τυχόν ρόλο της Ρωσίας στις προεδρικές εκλογές, παρά την απομάκρυνση του Κόμεϊ από την ηγεσία του Ομοσπονδιακού Γραφείου Ερευνών.

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top