Η Βόρεια Κορέα απειλεί με πυρηνικό πόλεμο τις ΗΠΑ

Ο Κιμ Γιονγκ Ουν απειλεί να βυθίσει το αεροπλανοφόρο του Τραμπ

Ο Κιμ Γιονγκ Ουν κομπάζει για τις στρατιωτικές ικανότητες του πολεμικού του οπλοστασίου, απειλεί με πυρηνικό πόλεμο και δηλώνει ότι οι πύραυλοι του θα φτάσουν ως την ενδοχώρα των Ηνωμένων Πολιτειών.

Βορειοκορεάτική  εφημερίδα λέει ότι «η χώρα έχει την ικανότητα να βυθίσει το αμερικανικό πολεμικό πλοίο με ένα μονό χτύπημα και επίσης ισχυρίζεται ότι ο στρατός έχει όπλα που μπορούν να φτάσουν ως την αμερικανική ήπειρο, καθώς αποκαλεί “απόλυτο όπλο” μια βόμβα υδρογόνου». 

«Η Β. Κορέα θα αντιδράσει σε έναν καθολικό πόλεμο με έναν πυρηνικό πόλεμο… με πυρηνικές επιθέσεις του δικού της στιλ και σίγουρα θα νικήσει σε μια μάχη που αψηφά το θάνατο, ενάντια στους ιμπεριαλιστές των ΗΠΑ», μετέδωσε η κρατικοί τηλεόραση Β. Κορέας.... 

Το Καρλ Βίνσον είναι πυρηνοκίνητο, μεταφέρει 90 αεροπλάνα και ελικόπτερα, ενώ το συνοδεύουν 2 αντιτορπιλικά και ένα καταδρομικό. 

Ποιο είναι λοιπόν το μυστικό όπλο του Κιμ Γιονγκ Ουν που θα μπορούσε με μιας να το καταστρέψει ή μήπως στην πραγματικότητα δεν μπορεί να καταφέρει καίριο πλήγμα στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής;

Αναλυτές λένε ότι ο  Κιμ θα μπορούσε να κάνει κάτι βεβιασμένο, αλλά δεν μπορεί, ακόμη, να χτυπήσει τις ΗΠΑ. 

Η αμερικανική ναυτική αρμάδα συνοδεύεται και από δυο αντιτορπιλικά του ιαπωνικού στόλου. Το  Καρλ Βινσον και τα γιαπωνέζικα πολεμικά πλοία πραγματοποίησαν κοινές ασκήσεις στη θάλασσα των Φιλιππίνων και τώρα συνεχίζουν το ταξίδι τους προς την κορεάτικη χερσόνησο όπου αναμένεται να φτάσουν στο τέλος του μήνα.

Ο Τραμπ αναζητά συμμάχους και συνεχιζει τις τηλεφωνικές του συνομιλίες με τον κινέζο πρόεδρο και τον ιάπωνα πρωθυπουργό.

Η βορειοκορατική εφημερίδα του καθεστώτος χαρακτήρισε "ακάθαρτο ζώο" το Καρλ Βίνσον και όλοι έκαναν τους λογικούς συνειρμούς, όταν στο ίδιο έντυπο δημοσιεύτηκαν οι φωτογραφίες του Κιμ Γιονγκ Ουν να ποζάρει χαμογελαστός σε ένα χοιροστάσιο. 

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top