Τουρκία: H αντίστροφη μέτρηση για το δημοψήφισμα ξεκίνησε- ΠΥΡΙΝΟΙ ΛΟΓΟΙ Ερντογάν κατά της Ευρώπης

"Η Τουρκία θα είναι ακόμη ισχυρότερη με το νέο σύστημα"

H αντίστροφη μέτρηση για το δημοψήφισμα ξεκίνησε- ΠΥΡΙΝΟΙ

Στο κατώφλι του κρίσιμου δημοψηφίσματος η Τουρκία. Αύριο, ανήμερα του Πάσχα, ανοίγουν οι κάλπες και ο Ταγίπ Ερντογάν έκλεισε την προεκλογική του εκστρατεία με πύρινους λόγους κατά της Ευρώπης, σε μια ύστατη προσπάθεια να πείσει τους ψηφοφόρους ότι με το "ναι" δίνουν ψήφο στη Μεγάλη Τουρκία που εκείνος οραματίζεται.

«Η ΕΕ ανησυχεί, γιατί η Τουρκία θα είναι ακόμη ισχυρότερη με το νέο σύστημα. Μας άφησαν να περιμένουμε στο κατώφλι τους 54 χρόνια. Μας κρατούν πίσω. Όσο πλησιάζουμε στη δημοκρατία, εκείνοι απομακρύνονται από αυτή. Τι έλεγαν για την Οθωμανική αυτοκρατορία έναν αιώνα πριν; "Αρρωστημένη". Ξέρετε ποιος είναι ο αρρωστημένος του σήμερα; Η ΕΕ! Η οικονομία της συρρικνώνεται» βρυχάται ο «Σουλτάνος».

Φωτογραφίες του κρέμονται όπου κι αν γυρίσει το βλέμμα. Κι ο ίδιος κορυφώνει την αντιπαράθεση με την Ευρωπαϊκή Ένωση, για να πείσει τους ψηφοφόρους ότι είναι ο ιδανικός ηγέτης. Αυτός που έφερε πριν χρόνια την τουρκική οικονομία στην 8η θέση παγκοσμίως. Αυτός που θα κάνει τη χώρα μεγάλη ξανά.

Για να καθησυχάσει, μάλιστα, τους υπερεθνικιστές συμμάχους του, αναγκάστηκε να αρνηθεί ότι θέλει να μετατρέψει την χώρα σε ομοσπονδιακό κράτος, κάτι που ευνοεί τους Κούρδους. Οι πολίτες, όμως, πάνε αύριο στις κάλπες διχασμένοι. Άλλοι πιστεύουν ότι θα φέρει σταθερότητα, ενώ άλλοι αυταρχισμό.

Με πολέμους, πρόσφυγες, τρομοκράτες και αυτονομιστές στο κατώφλι της, η Τουρκία βρίσκεται σε σταυροδρόμι: Θα κοιτάξει προς την δύση ή προς την ανατολή; Θα είναι κοσμική ή θρησκόληπτη;

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top