ΘΡΙΛΕΡ με την επίθεση στο Ντόρτμουντ- ΑΚΡΟΔΕΞΙΟΙ απειλούν με ΝΕΟ ΧΤΥΠΗΜΑ!

Σε αδιέξοδο η αστυνομία

ΘΡΙΛΕΡ με την επίθεση στο Ντόρτμουντ- Σε ακροδεξιούς και

Η εφημερίδα «Welt am Sonntag» υποστηρίζει, με δημοσίευμά της, ότι τα εκρηκτικά που χρησιμοποιήθηκαν στην επίθεση κατά του λεωφορείου της ποδοσφαιρικής ομάδας Μπορούσια Ντόρτμουντ, είναι πιθανό να προέρχονται από πυρομαχικά που ανήκουν στις ένοπλες δυνάμεις της Γερμανίας.

«Τα εκρηκτικά στους σωλήνες-βόμβες που ήταν γεμάτες με μεταλλικά καρφιά, είναι πιθανό να προέρχονται από αποθέματα των γερμανικών ενόπλων δυνάμεων. Ωστόσο, το ενδεχόμενο αυτό, βρίσκεται ακόμη υπό διερεύνηση», δημοσιοποίησε σήμερα, Μ. Σάββατο, η εφημερίδα. 

Την πληροφορία αυτή βασίζει σε πηγή που συμμετέχει στις έρευνες.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, για τη χρήση των πυροκροτητών απαιτούνταν ειδικές γνώσεις, οι οποίες δεν είναι απλό ούτε εύκολο ν' αποκτηθούν.

Ο δράστης της επίθεσης δεν έχει ακόμα προσδιοριστεί από τις γερμανικές αρχές, ενώ οι υπεύθυνοι εισαγγελείς αμφιβάλλουν για τη γνησιότητα των επιστολών που φέρεται να γράφτηκαν από υποστηρικτές του ISIS.


Πίσω από την επίθεση η ακροδεξιά;

Την ίδια στιγμή, η Tagesspiegel έλαβε ανώνυμο email ανάληψης ευθύνης για την επίθεση στο πούλμαν της γερμανικής ομάδας. Το email αυτό χρωματίζει ακροδεξιά κίνητρα. Συγκεκριμένα, περιγράφει την επίθεση ως «τελευταία προειδοποίηση», ενώ εκφράζεται και η απειλή για νέο χτύπημα στην Κολωνία, το επόμενο Σάββατο.

Στο μήνυμα αναφέρεται επίσης και ο Αδόλφος Χίτλερ, ενώ χλευάζεται η πολυπολιτισμικότητα. Παράλληλα, σημειώνεται ότι μία «ομάδα Κολωνίας» είναι έτοιμη για να χύσει «πολύχρωμο αίμα».

Η Tagesspiegel υποθέτει ότι ο συντάκτης του email μπορεί να αναφέρεται στην επερχόμενη διαδήλωση υπέρ της ανοχής στην Κολωνία, όπου οι μετέχοντες αναμένεται να κάνουν πορεία κατά του αντιμεταναστευτικού κόμματος AfD. Ένα από τα σλόγκαν της διαδήλωσης αυτής είναι το «πολύχρωμο αντί για καφέ», όπου το καφέ εννοεί τον φασισμό.

Η Φράουκε Κόλερ, εκπρόσωπος της εισαγγελίας, επιβεβαίωσε στο DPA, ότι οι αρχές εξετάζουν το email αυτό.

Η αστυνομία, επίσης, δεν αποκλείει το ενδεχόμενο πίσω από την επίθεση να κρύβεται μια ξένη υπηρεσία ασφαλείας, καθώς ο δράστης χρησιμοποίησε πυροκροτητές στρατιωτικού τύπου για την τριπλή έκρηξη, που είναι πολύ δύσκολο να βρεθούν στη Γερμανία.

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top