ΑΠΙΣΤΕΥΤΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ: Ισχυρή έκρηξη από διαρροή αερίου στην Αγγλία-Κατέρρευσαν σπίτια, δεκάδες οι τραυματίες

Το σημείο θυμίζει εμπόλεμη ζώνη (ΦΩΤΟ και VIDEO)

Το απόλυτο χάος επικρατεί στο Μέρσεϊσαντ της Μεγάλης Βρετανίας, έπειτα από έκρηξη λόγω διαρροής αερίου, που είχε ως αποτέλεσμα να ισοπεδωθεί μια ολόκληρη περιοχή.

Όπως βλέπετε τόσο στις φώτο όσο και στο video, η περιοχή θυμίζει εμπόλεμη ζώνη.

Σπίτια κατέρρευσαν, ενώ σε άλλα έπεσαν οι τοίχοι τους. Παράλληλα, τουλάχιστον 30 άνθρωποι τραυματίστηκαν, με 2 εξ΄αυτών να νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση.

Πάνω από 100 άτομα μεταφέρθηκαν σε κοντινή εκκλησία μετά την έκρηξη, ενώ οι δρόμοι καλύφτηκαν με τούβλα!

«Βλέπουμε είτε απόλυτη κατάρρευση, ή πτώση τοίχων και οροφών», είπε ο επικεφαλής της πυροσβεστικής στην περιοχή, Νταν Στίβενς, αναφερόμενος στις ζημιές. Οι αρχές έχουν ήδη ξεκινήσει έρευνα για τις αίτια της έκρηξης, ενώ όπως σημείωσε ο Στίβενς, θα χρειαστεί να περάσουν ημέρες προτού μπορέσουν να επιστρέψουν στα σπίτια τους κάποιοι από τους κατοίκους της περιοχής.

«Ηταν σαν σεισμός. Σείστηκε ολόκληρο το σπίτι μας», είπε ο Λιου Χόπκινς που ζει κοντά στο σημείο της έκρηξης. «Ανθρωποι περίπου 5-6 μίλια μακριά άκουσαν την έκρηξη. Βγήκα αμέσως στον δρόμο τρέχοντας και όλοι οι γείτονες ήταν έξω», πρόσθεσε.

Να σημειώσουμε πως η έκρηξη συνέβη στις 21:15 το βράδυ του Σαββάτου (σ.σ. τοπική ώρα), ενώ σύμφωνα με την εφημερίδα Liverpool Echo, το κτίριο στο οποίο σημειώθηκε η έκρηξη στέγαζε μία σχολή χορού, που ονομάζεται «Complete Works».

 

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top