ΣΑΛΟΣ στο παλάτι της Ισπανίας! Στέλνουν στη φυλακή τον γαμπρό του βασιλιά για φοροδιαφυγή!

Απαλλάχτηκε η αδελφή του Φελίπε, όχι όμως και ο άντρας της

Φυλακή στον γαμπρό του βασιλιά Φελίπε

Μπορεί στην Ελλάδα να είμαστε χαμένοι στις λίστες (Λαγκάρντ, Μπόργιανς), ωστόσο στην Ισπανία, που είχε και αυτή μνημόνιο, η φοροδιαφυγή τιμωρείται ακριβά και … πρόσωπα δεν κοιτά!

Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση του γαμπρού του βασιλιά, Ινιάκι Ουρνταγκαρίν, ο οποίος καταδικάστηκε σε φυλάκιση 6 ετών και 3 μηνών και πρόστιμο 500.000 ευρώ για φορολογική απάτη, φοροδιαφυγή και υπεξαίρεση.

Οι δικαστές απήλλαξαν πάντως την πριγκίπισσα Χριστίνα της Ισπανίας απ’ τις κατηγορίες για συνέργεια σε φορολογική απάτη -αν και της επέβαλαν πρόστιμο 265.000 ευρώ, κρίνοντας ότι έχει αστική ευθύνη.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η εισαγγελία, είχε εισηγηθεί αρχικά να επιβληθεί ποινή κάθειρξης 19 ετών και 6 μηνών στον Ουρντανγκαρίν!

Η δίκη τους προκάλεσε μεγάλο σάλο στην χώρα, και αμαύρωσε την εικόνα της βασιλικής οικογένειας.

Το ζευγάρι που ζει με τα παιδιά του στη Γενεύη, δεν παρέστη στο δικαστήριο για να ακούσει την ετυμηγορία.

Ο συνήγορος της Μικέλ Ρόκα, είπε ότι η πριγκίπισσα «αντέδρασε με απογοήτευση για την ποινή στον σύζυγό της, για τον οποίο εξακολουθεί να υποστηρίζει ότι είναι αθώος».

Το παλάτι πάντως δεν θέλησε να σχολιάσει την απόφαση και αρκέσθηκε να υπογραμμίσει τον σεβασμό του στην ανεξαρτησία της δικαιοσύνης.

Η πριγκίπισσα Χριστίνα κι ο σύζυγός της ήταν μεταξύ των συνολικά 18 ατόμων που κάθισαν στο εδώλιο για την υπόθεση, αντιμετωπίζοντας 89 κατηγορίες από απάτη μέχρι ξέπλυμα χρήματος και αθέμιτη άσκηση επιρροής. Ο 49χρονος Ουρνταγκαρίν -επιχειρηματίας και πρώην παίκτης της Ολυμπιακής ομάδας χάντμπολ της Ισπανίας- κατηγορήθηκε ότι επωφελήθηκε απ’ τις βασιλικές διασυνδέσεις του για να κερδίσει παραφουσκωμένα κρατικά συμβόλαια για τη διοργάνωση αθλητικών και άλλου είδους εκδηλώσεων και στη συνέχεια "έσπρωξε"  τα χρήματα για να χρηματοδοτήσει ένα πολυτελές στυλ διαβίωσης.

Ο Ουρνταγκαρίν κι ο πρώην συνεταίρος του Ντιέγκο Τόρες κατηγορήθηκαν ότι καταχράστηκαν περίπου έξι εκατομμύρια ευρώ δημοσίου χρήματος, που καταβλήθηκαν στη μη κερδοσκοπική οργάνωση Nóos για τη διοργάνωση εκδηλώσεων. Ο Τόρες καταδικάστηκε σε οκταετή κάθειρξη. Μια απ’ τις εταιρείες που επωφελήθηκαν απ’ τη Nóos ήταν η Aizoon, μια εταιρεία ακινήτων συνιδιοκτησίας του Ουρνταγκαρίν και της συζύγου του. Η πργκίπισσα κατηγορήθηκε ότι χρησιμοποίησε κονδύλια της Aizoon για να αγοράσει ρούχα, να πληρώσει για τα μαθήματα χορού των παιδιών της, αλλά και για εργασίες στην έπαυλη του ζευγαριού στη Βαρκελώνη, μειώνοντας έτσι το φορολογητέο εισόδημα της εταιρίας.

Η πριγκίπισσα Χριστίνα είναι κόρη της πριγκίπισσας Σοφίας και του πρώην βασιλιά Χουάν Κάρλος. Αδελφός της είναι ο βασιλιάς Φελίπε, ο οποίος διαδέχτηκε τον Χουάν Κάρλος στον θρόνο και αδελφη της είναι η Δούκισσα του Λούγο, Ελένα.

Πηγή: ΦΩΤΟ wordpress.com

 

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top