Διέσχισε 2 ηπείρους,έκανε 10.000 χλμ με γυμνά πόδια και βρέθηκε μετά από 5 χρόνια στη ζούγκλα

Η συγκλονιστική ιστορία ενός άνδρα που αγνοοούταν και από τον Καναδά βρέθηκε στη Βραζιλία/Πρώτη ανάρτηση: 09-02-2017 16:48

Η παρακάτω ιστορία που θα διαβάσετε θα μπορούσε κάλλιστα να γίνει ταινία, καθώς είναι από αυτές που δεν τις «συναντά» κανείς συχνά.

Πρωταγωνιστής ένας νεαρός άνδρας, ο Anton Pilipa που έμενε στον Καναδά, ο οποίος αγνοούταν από το 2012, με την οικογένεια του να έχει δηλώσει την εξαφάνιση του και να τον ψάχνει απεγνωσμένα.

Ο νεαρός άνδρας που πιθανότατα έπασχε από σχιζοφρένεια, εργαζόταν σε ένα ανθρωπιστικό πρόγραμμα και μια μέρα ξαφνικά εξαφανίστηκε.

Τελικά εντοπίστηκε πέντε ολόκληρα χρόνια μετά, στη… ζούγκλα του Αμαζονίου.

Το ακόμα πιο εκπληκτικό στην όλη υπόθεση, είναι πως ο Anton Pilipa διέσχισε δυο ηπείρους, περπάτησε 10.000 χιλιόμετρα με γυμνά πόδια, έχοντας μόνο ένα σακίδιο στην πλάτη χωρίς ταυτότητα ή διαβατήριο και βρέθηκε στην Βραζιλία!

Όλα αυτά τα χρόνια, η οικογένεια του τον είχε «ξεγράψει» καθώς δεν είχαν ούτε ένα σημείο ζωής από τον Anton.

Μια ωραία πρωία όμως, έλαβαν την πιο ωραία είδηση της ζωής τους, όταν ένας αστυνομικός στην Βραζιλία (γεννημένος στον Καναδά) τους τηλεφώνησε και τους είπε πως τον εντόπισε να τριγυρίζει βρώμικος, χωρίς παπούτσια σε έναν χωματόδρομο. Πάνω του δεν είχε κανένα στοιχείο που να αποδεικνύει ποιος είναι, ούτε καν την ταυτότητά του.



Τελικά με την βοήθεια διεθνών οργανισμών και πρεσβειών κατάφερε να εντοπίσει την οικογένεια του για να τους πει ότι ο γιος τους… επιτέλους βρέθηκε.

Όλοι μαζί, ταξίδεψαν από τον Καναδά στην Βραζιλία για να τον συναντήσουν από κοντά, με τον αδερφό του να μην πιστεύει αυτό που συνέβη:

«Ήμουν έκπληκτος. Είχα πιστέψει πως ήταν νεκρός. Διότι ήταν το μόνο πράγμα που θα μπορούσε να εξηγήσει την απουσία του. Αλλά κατά βάθος, δεν ήθελα να το πιστέψω. Ήμουν σοκαρισμένος» δήλωσε στη «Daily Mail» ο Stefan.

ΤΑΞΙΔΙ ΒΓΑΛΜΕΝΟ ΑΠΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙ

Να σας ενημερώσουμε τέλος (για να καταλάβετε τι κατάφερε ο Pilipa), ότι όλα αυτά τα πέντε χρόνια, ταξίδεψε από τον Καναδά σε τουλάχιστον δέκα χώρες, μεταξύ άλλων τις Ηνωμένες Πολιτείες, το Μεξικό, τη Γουατεμάλα, την Κόστα Ρίκα, τον Παναμά, την Κολομβία, τη Βενεζουέλα, την Αργεντινή και τη Βραζιλία – όλα αυτά χωρίς διαβατήριο και με ελάχιστα ρούχα στην πλάτη του.

Όταν ο αδελφός του ρωτήθηκε τον λόγο που ο Anton έκανε κάτι τέτοιο, ο ίδιος απάντησε πως ο Anton είχε ένα στόχο... ήθελε να φτάσει στην Εθνική Βιβλιοθήκη του Μπουένος Άιρες στην Αργεντινή.

Το αποτέλεσμα ήταν ο Anton όχι μόνο να φτάσει εκεί, αλλά και να φάει «πόρτα» από τους φρουρούς της βιβλιοθήκης καθώς δεν είχε ταυτότητα. Έτσι ο ίδιος πήγε στη Βραζιλία όπου και βρέθηκε.

ΠΩΣ ΕΠΙΒΙΩΣΕ ΣΤΗ ΖΟΥΓΚΛΑ ΤΟΥ ΑΜΑΖΟΝΙΟΥ

Ο ίδιος ανέφερε πως τρεφόταν κυρίως με φρούτα και μούρα, έψαχνε στα σκουπίδια ή έπαιρνε ότι του έδιναν οι ξένοι.

Κατά την διάρκεια του ταξιδιού του, ο ίδιος είχε μία μικρή τσάντα με αντικείμενα, η οποία εκλάπη κατά την διάρκεια του ταξιδιού του.

Το πιο επικίνδυνο που έκανε στα 5 χρόνια της περιπλάνησης του ήταν πως διέσχισε περίπου 800 χιλιόμετρα μέσα στην ζούγκλα του Αμαζονίου, με δηλητηριώδεις αράχνες, φίδια και κροκόδειλους να υπάρχουν εκεί. Ο ίδιος βέβαια βγήκε ζωντανός, αλλά έχασε όλα του τα νύχια.

Παρά τις αναποδιές του όμως, ο τολμηρός άντρας αποτίμησε θετικά το ταξίδι του. «Έλαβα περισσότερη γενναιοδωρία, ειδικά τον τελευταίο καιρό. Ποτέ δεν ένιωσα μόνος. Είχα πολλά να σκεφτώ, όλα αυτά τα χρόνια. Κοιμόμουν στην ύπαιθρο. Είναι τελικά πολύ απλό να ζεις, δεν χρειάζονται πολλά πράγματα» ανέφερε ο ίδιος.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top