Τούρκοι: Προκαλούν οι Έλληνες - Αγοράζουν πυραύλους S 300!

Δημοσιεύματα εφημερίδων της γείτονας χώρας

Τουρκία Ελλάδα πύραυλοι

O τουρκικός Τύπος αναφέρεται σήμερα Τετάρτη στην απόφαση της Αθήνας για αγορά πυραύλων S-300, την ώρα που η ένταση στα Ίμια δεν έχει ακόμη καταλαγιάσει, όπως σχολιάζεται. Μάλιστα, οι Τούρκοι μιλούν για πρόκληση από την πλευρά της Ελλάδας.

Η εφημερίδα «Ακσάμ» σχολιάζει ότι η επίσκεψη του Τούρκου επιτελάρχη Χουλουσί Ακάρ στα Ίμια έχει προκαλέσει ανησυχία στην Ελλάδα. Γι’ αυτό και η ελληνική κυβέρνηση υπέγραψε 3 συμφωνίες προμήθειας αμυντικών πυραύλων S-300 με τη ρωσική εταιρεία «Almaz», προκειμένου να χρησιμοποιηθούν για την αντιμετώπιση των τουρκικών προκλήσεων.

Υπενθυμίζουμε ότι με εντολή του Υπουργού Εθνικής Άμυνας Πάνου Καμμένου και μετά από εισήγηση των επιτελείων, ξεκίνησε η διαδικασία για την αναβάθμιση των μαχητικών αεροσκαφών F- 16.

Παράλληλα, εκδηλώθηκε ενδιαφέρον προς την αμερικανική κυβέρνηση για την προμήθεια αεροσκαφών πέμπτης γενιάς F -35, ενώ βρίσκεται σε τελικό στάδιο η υποστήριξη και συντήρηση των αντιαεροπορικών πυραύλων S 300.

Σημειώνεται ότι η Τουρκία έχει ήδη προβεί στην παραγγελία 24 F-35,  σε μια προσπάθεια να αλλάξει τις ισορροπίες στο Αιγαίο.   
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top