Το Ρολόι της Αποκάλυψης δείχνει σχεδόν μεσάνυχτα μετά την εκλογή Τραμπ - Έρχεται το τέλος του κόσμου;

Ανησυχία εκφράζουν οι επιστήμονες

Οι επιστήμονες γνωστοποίησαν σήμερα, Παρασκευή, ότι το περίφημο Ρολόι της Αποκάλυψης, που δείχνει πόσο επικείμενη είναι η καταστροφή του πλανήτη, δείχνει, πλέον, 2 λεπτά και 30 δευτερόλεπτα πριν τα μεσάνυχτα.

Είναι η πρώτη φορά από το 2015 που το διάσημο ρολόι προχωράει πιο κοντά στα μεσάνυχτα.

Οι επιστήμονες, εκ των οποίων οι 5 είναι βραβευμένοι με Νόμπελ, εκφράζουν ανησυχία σχετικά με την επικείμενη καταστροφή του πλανήτη και υποστηρίζουν ότι πηγάζει από «τη μεγάλη άνοδο του εθνικισμού στον κόσμο, τις δηλώσεις του προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ σχετικά με τα πυρηνικά όπλα, την υπερθέρμανση του πλανήτη, την επιδείνωση των συνθηκών ασφάλειας παγκοσμίως λαμβάνοντας υπόψη την κατασκευή πιο εξελιγμένων τεχνολογιών, καθώς επίσης και την ολοένα και μεγαλύτερη άγνοια των επιστημονικών επιτευγμάτων».

Το Ρολόι της Αποκάλυψης, ένας ανεξάρτητος μη κερδοσκοπικός οργανισμός που λειτουργεί από επιστήμονες, δημιουργήθηκε το 1947 κι έκτοτε οι δείκτες του έχουν μετακινηθεί 19 φορές. Έφτασαν μόλις 2 λεπτά πριν από τα μεσάνυχτα το 1953, όταν οι ΗΠΑ αποφάσισαν να κατασκευάσουν τη βόμβα υδρογόνου και 17 λεπτά πριν από τα μεσάνυχτα το 1991, με το τέλος του Ψυχρού Πολέμου.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top