«Αναστέναξε» το οβάλ γραφείο! Έβαλε την…υπογραφή του ο Τραμπ και έφερε τα πάνω κάτω

Υποσχέθηκε μειώσεις φόρων με ανταλλάγματα

Σωρεία διαταγμάτων υπέγραψε ο Ντόναλντ Τραμπ την πρώτη ημέρα εργασίας του στον Λευκό Οίκο, φέρνοντας τα πάνω-κάτω στο εμπόριο, τα εργασιακά, τις επιχειρήσεις, αλλά και τις αμβλώσεις... 

Με την πανάκριβη πένα του ο Τραμπ έβαλε φαρδιά-πλατιά την υπογραφή του σε διατάγματα που είχε τάξει στους ψηφοφόρους του... Ο ελληνικής καταγωγής επιτελάρχης του Λευκού Οίκου, Ρέινς Πρίμπους, του έδινε το ένα έγγραφο μετά το άλλο... 

Άρθρο πρώτο: Οι παράτυποι μετανάστες που έχουν μπλεξίματα με το νόμο, θα είναι οι πρώτοι που θα απελαθούν.

Η "καρδιά" της προεδρίας Τραμπ άρχισε να χτυπά στο Οβάλ Γραφείο. Παρά τις μαζικές διαδηλώσεις για τα δικαιώματα των γυναικών, από τις πρώτες πολιτικές που επανέφερε ο νέος πρόεδρος είναι ο "κανόνας της παγκόσμιας μέγγενης" για τον περιορισμό των αμβλώσεων. Τον είχε θεσπίσει ο πρόεδρος Ρίγκαν το 1984. Οι αντιδράσεις ήταν άμεσες, καθώς πολλοί υποστηρίζουν ότι «αυτό θα στοιχίσει ζωές γυναικών λόγω αύξησης των επισφαλών αμβλώσεων».

Ο Τραμπ ταρακούνησε Κίνα, Ιαπωνία, Αυστραλία και γενικώς χώρες του Ειρηνικού, υπογράφοντας την αποχώρηση των ΗΠΑ από τη Συμφωνία Εμπορίου ΤPP, υποστηρίζοντας ότι αυτό θα ωφελήσει τους αμερικανούς εργαζόμενους. 

«Τους καλώ να κατανοήσουν τη στρατηγική και την οικονομική σημασία της συμφωνίας ΤΡΡ», δήλωσε από την πλευρά του, ο Ιάπωνας πρωθυπουργός, Σίνζο Άμπε, σχολιάζοντας τις κινήσεις Τραμπ.

Με τον αμερικανό εργαζόμενο στο επίκεντρο, ο νέος πρόεδρος από τη μία «πάγωσε» τις προσλήψεις στο αμερικανικό δημόσιο (με εξαίρεση τις ένοπλες δυνάμεις), από την άλλη συναντήθηκε με εκπροσώπους εργαζομένων σε διάφορους τομείς, αλλά και με τους προέδρους μεγάλων επιχειρήσεων και αυτοκινητοβιομηχανιών. Τους υποσχέθηκε μείωση φόρων, με αντάλλαγμα αύξηση των θέσεων εργασίας.

Η κυβέρνηση Τραμπ έχει εκνευρίσει την Κίνα και με το θέμα της νότιας σινικής θάλασσας. Προειδοποίησε το Πεκίνο να μην προσπαθήσει να θέσει υπό τον έλεγχό του διεθνή ύδατα.

Εκπρόσωπος του Κινεζικού υπουργείου Εξωτερικών δήλωσε πως η χώρα της είναι αποφασισμένη να προστατεύσει την κυριαρχία της και τα θαλάσσια δικαιώματά της στη Νότια Σινική Θάλασσα.

Μέσα σε όλα, ο πρόεδρος σχολίασε και την αγωγή που κατατέθηκε εναντίον του για παραβίαση του Συντάγματος, επειδή οι επιχειρήσεις του πήραν χρήματα από ξένες κυβερνήσεις, δηλώνοντας ότι οι κατηγορίες εναντίον του «ανάξιες λόγου». 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top