Άτεκνο ζευγάρι απέκτησε μωρό με DNA... τριών ανθρώπων!

Το δεύτερο μωρό που γεννιέται με τον τρόπο αυτό

Άτεκνο ζευγάρι απέκτησε μωρό με DNA... τριών ανθρώπων!

Άτεκνο ζευγάρι από την Ουκρανία, που αντιμετώπιζε προβλήματα υπογονιμότητας, απέκτησε μωρό με τη νέα μέθοδο εξωσωματικής γονιμοποίησης «με τρεις γονείς».

Σύμφωνα με το BBC, που επικαλείται τους Times, γιατροί στο Κίεβο χρησιμοποίησαν για πρώτη φορά στον κόσμο τη συγκεκριμένη μέθοδο, αν και το μωρό δεν είναι το πρώτο που γεννιέται από DNA τριών γονέων.

Το παιδί γεννήθηκε στις 5 Ιανουαρίου και πιστεύεται πως είναι το δεύτερο μωρό στον κόσμο που γεννιέται με τη μέθοδο των τριών γονέων. Το πρώτο είχε γεννηθεί πέρσι στο Μεξικό με τη χρήση μιας λίγο διαφορετικής μεθόδου, και πάλι όμως με τρεις «γονείς».

Η τεχνική αυτή αναπτύχθηκε για να βοηθήσει γονείς που αντιμετωπίζουν τον κίνδυνο να μεταφέρουν σοβαρές γενετικές διαταραχές στα παιδιά τους, συγκεκριμένα μιτοχονδριακές ασθένειες.

Τα ωράρια μητέρας με μη υγιή μιτοχόνδρια συλλέγονται μαζί με αυτά δότη με υγιή μιτοχόνδρια. Τα μωρά που προκύπτουν έχουν DNA τριών ανθρώπων, του πατέρα, της μητέρας, και σε μικρό ποσοστό και του δότη.

Η κλινική Nadiya στο Κίεβο, ωστόσο, χρησιμοποίησε την τεχνική αυτή για να αποκτήσει παιδιά ένα ζευγάρι που δεν αντιμετώπιζε ζήτημα μιτοχονδριακών ασθενειών αλλά υπογονιμότητας.

Ο γιατρός Valery Zukin, που ηγείται του εγχειρήματος, λέει πως παρακολουθεί ακόμα μια εγκυμονούσα, με τη μέθοδο αυτή, που θα γεννήσει τον Μάρτιο.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top