Σε σπίτι 40 χλμ. από το κλαμπ Ρέινα κρυβόταν ο τρομοκράτης-ΒΙΝΤΕΟ από τη στιγμή της σύλληψής του

Μαζί ήταν ο 4χρονος γιος του

Η τουρκική αστυνομία συνέλαβε τον άνδρα ο οποίος σκότωσε 39 ανθρώπους στο κλαμπ Reina την παραμονή της Πρωτοχρονιάς.

Ο δράστης της επίθεσης , την ευθύνη για την οποία ανέλαβε η οργάνωση Ισλαμικό Κράτος, βρέθηκε μαζί με τον τετράχρονο γιο του σε ένα διαμέρισμα στην συνοικία Εσενγιούρτ της Κωνσταντινούπολης κατά τη διάρκεια μιας επιχείρησης της αστυνομίας.

 

 

​Σύμφωνα με την τουρκική εφημερίδα Hurriyet, ο ύποπτος ονομάζεται Αμντουλκαντίρ Μασαρίποφ και χρησιμοποιεί την κωδική ονομασία Αμπού Μοχάμεντ Χορασανί.

Ο αναπληρωτής πρωθυπουργός Νουμάν Κουρτουλμούς συνεχάρη την αστυνομία για τη σύλληψη του δράστη της αιματηρής επίθεσης στο κλαμπ Ρέινα της Κωνσταντινούπολης.

 

 

Ο αναπληρωτής πρωθυπουργός της Τουρκίας, Νουμάν Κουρτουλμούς, συνεχάρη σήμερα την τουρκική αστυνομία για τη σύλληψη του δράστη της επίθεσης στο κλαμπ Ρέινα της Κωνσταντινούπολης, την παραμονή της Πρωτοχρονιάς, με συνέπεια το θάνατο 39 ανθρώπων.

"Συγχαίρω την αστυνομία μας για τη σύλληψη του δράστη της σφαγής στο Ορτάκιοϊ. Ο πόλεμος μας με την τρομοκρατία και τις δυνάμεις πίσω από αυτή, θα συνεχιστεί μέχρι τέλους", ανέφερε χαρακτηριστικά σε ανάρτησή του στο Twitter, ο Κουρτουλμούς, που εκτελεί και καθήκοντα εκπροσώπου Τύπου της τουρκικής κυβέρνησης.

 

 

Της ανάρτησης αυτής, είχαν προηγηθεί αναφορές της σύλληψης του δράστη, στα τουρκικά ΜΜΕ.

Εκτός από τον μακελάρη, συνελήφθη και ένας φίλος του στο σπίτι του οποίου κρυβόταν αυτές τις 16 ημέρες. ΤΟ CNN TURK αναφέρει πως εκτός από τον μακελάρη και τον φίλο του, συνελήφθησαν επίσης τρεις γυναίκες. Το CNN Turk μεταδίδει πως οι τέσσερις αυτοί κατάγονται από τη Σομαλία, τη Σενεγάλη, την Αίγυπτο και το Κιργιστάν.
To κτίριο όπου κρυβόταν όλο αυτό το διάστημα
Μαζί του ήταν ο 4χρονος γιος του

Η Hurriyet μεταδίδει πως ο φερόμενος ως δράστης, είχε μαζί του τον 4χρονο γιο του ενώ πληροφορίες αναφέρουν πως στο διαμέρισμα βρέθηκε το ποσό των 150.000 δολαρίων.

Ο ύποπτος "εξουδετερώθηκε", του φόρεσαν χειροπέδες και οδηγήθηκε στις Αρχές για ανάκριση.

Το ίδιο μέσο μεταδίδει πως η σύζυγος του γεννημένου στο Ουζμπεκιστάν δράστη, συνελήφθη σε μια επιχείρηση των τουρκικών Αρχών στις 12 Ιανουαρίου.

Η κόρη τους, ηλικίας ενάμιση έτους, έχει δοθεί ήδη για προστασία.

Το μακελειό στο Reina

Ο δράστης του μακελειού στην Κωνσταντινούπολη μπήκε πυροβολώντας στο κέντρο Reina λίγο περισσότερο από μία ώρα αφότου είχε μπει το Νέο Έτος.

Κατά την είσοδό του σκότωσε έναν αστυνομικό και έναν πολίτη πριν ανοίξει πυρ -επί επτά λεπτά στα τυφλά- μέσα στο κλαμπ, αφήνοντας πίσω του 39 νεκρούς και 69 τραυματίες. 

Μεταξύ των θυμάτων στο κοσμικό κέντρο ήταν υπήκοοι Σαουδικής Αραβίας, Ινδοί, ένας Καναδός, ένας Σύρος, μία Ισραηλινή, δύο Τυνήσιοι, τέσσερις Ιρακινοί και ένας Βέλγος υπήκοος.

Την ευθύνη για την επίθεση είχαν αναλάβει οι τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους, υποστηρίζοντας ότι επρόκειτο για μια πράξη εκδίκησης για την τουρκική ανάμειξη στη Συρία.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top