Στέλνουν ερωτικά γράμματα στον μακελάρη Αμπντεσλάμ-Η απάντηση του σε θαυμάστρια

«Δεν ντρέπομαι γι’ αυτό που είμαι»

Στέλνουν ερωτικά γράμματα στον μακελάρη Αμπντεσλάμ-Η απάντηση του σε θαυμάστρια

Αποσπάσματα επιστολής του μοναδικού εν ζωή τρομοκράτη από την ομάδα των τζιχαντιστών που διέπραξε τις αιματηρές επιθέσεις της 13ης Νοεμβρίου του 2015 στο Παρίσι, ο Σαλάχ Αμπντεσλάμ προς μια γυναίκα που του στέλνει γράμματα στη φυλακή δημοσιεύει η γαλλική εφημερίδα Liberation.

Ο κρατούμενος μετά τον εγκλεισμό του σε φυλακή στις 27 Απριλίου στο Φλερί-Μερογκί, νότια του Παρισιού, εξακολουθεί να αρνείται να μιλήσει στους δικαστές.

«Ωστόσο σε μια επιστολή, χωρίς ημερομηνία, που καταχωρίστηκε στον φάκελο της υπόθεσης στις 11 Οκτωβρίου, δείχνει για πρώτη φορά να ανοίγεται αρκετά», γράφει η Liberation, δημοσιεύοντας σε έκταση ορισμένα αποσπάσματα από την επιστολή αυτή, όπως είναι αυτούσια, με τα ορθογραφικά λάθη.

Το γράμμα του αρχίζει ως εξής: «Σου γράφω χωρίς να ξέρω από που να αρχίσω, έχω λάβει όλα τα γράμματά σου και δεν μπορώ να πω αν με ευχαριστούν ή όχι, αυτό που είναι σίγουρο είναι ότι μου επιτρέπουν να περνάω κάποια ώρα με τον έξω κόσμο».

«Καταρχάς, δεν φοβάμαι μήπως μου ξεφύγει κάτι για μένα γιατί δεν ντρέπομαι γι'αυτό που είμαι κι έπειτα τι χειρότερο θα μπορούσε να πει κανείς από αυτό που λέει ήδη αυτό;», συνεχίζει.

«Είσαι ειλικρινής και γι' αυτό θέλω να είμαι κι εγώ, ο λόγος που θέλω να μου εκφράσεις τις προθέσεις αυτού του βήματός σου είναι για να βεβαιωθώ ότι δεν με αγαπάς σαν να ήμουν ένας -σταρ ή ένα είδωλο- επειδή παίρνω και γράμματα τέτοιου είδους και δεν το εγκρίνω αυτό καθώς ο μόνος που του αξίζει να λατρεύεται είναι ο Αλλάχ, ο Κύριος του σύμπαντος», υπογραμμίζει.

Σύμφωνα με τη γαλλική εφημερίδα, ο Αμπντεσλάμ λαμβάνει πολλά γράμματα ωστόσο δεν έχει απαντήσει σε κανέναν άλλο αποστολέα εκτός από τη συγκεκριμένη γυναίκα, το πιο πρόσφατο γράμμα της οποίας είχε σταλεί από την Κοτ-ντ'Όρ, στη δυτική Γαλλία.

«Δεν επιδιώκω ούτε να ανυψωθώ ούτε να προκαλέσω αναταραχή, το μόνο που θέλω είναι η αλλαγή, είμαι μουσουλμάνος, δηλαδή υποταγμένος στον Αλλάχ (...) Εσύ είσαι; Αν δεν είσαι βιάσου να μετανοήσεις και να υποταχθείς. Μην ακούς τους ανθρώπους, αλλά κυρίως τα λόγια του Κυρίου σου. Αυτός θα σε οδηγήσει», γράφει επίσης.

Η κατάσχεση του γράμματος αυτού έγινε την παραμονή (11 Οκτωβρίου) της ημέρας που οι δικηγόροι Φρανκ Μπερτόν και Σβεν Μαρί ανακοίνωσαν ότι δεν μπορούν να αναλάβουν την υπεράσπισή του, εμποδιζόμενοι από τη σιωπή που τηρεί ο Αμπντεσλάμ, καταλήγει η Liberation.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top